FILIALA JUDEȚEANĂ TULCEA a ANCMRR

75 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA UNITĂȚII

Sâmbătă 29.11.2014 am participat la 75 de ani de la înființarea unității  (1 Decembrie 1939), unitate la care am desfășurat ultimii ani de activitate înaintea pensionării. Moment emoționant pentru mine si nu numai.   La ceremonial au fost invitate mai multe oficialități, insă … speriați de timpul nefavorabil, lapoviță si ninsoare, dar si de starea șoselelor, acoperite cu un strat subțire de zăpadă si gheață (de care fie vorba între noi, tot dânșii sunt răspunzători), nu au mai ajuns, participând totuși la activitate comandantul Bazei de la Mangalia,  col. CLAPON  VIOREL,  șeful Inspectoratului Județean de Poliție Tulcea,  comisar șef OLTU  VIOREL, șeful I.S.U. Tulcea, col. BASCAU FLORIN, comandantul Penitenciarului Tulcea, comisar șef FEODOROF ION, reprezentantul Garnizoanei Tulcea, cpt. cdor. ISCIUC PETRE, comandantul Unitatii de Radiolocatie, lt. col  CHIVU  SORIN,  președintele A.N.C.M.R.R. Tulcea, contraamiral de flotilla (r.) FILIP NICOLAE, președintele Ligii Navale Tulcea, cdor. (r.) ZAHARIA ION, fostul commandant al unității, cpt. cdor. (r.) PENEOAS CONSTANTIN,  primarul localității Nufăru, dl. DANILĂ ION, ofițeri cu funcții de răspundere din alte unități militare, foste cadre ale unității si bineînțeles personalul unității.

Activitățile desfășurate au fost pregătite ireproșabil de comandantul unității, Cpt. cdor. LADARU EUSEBIU si de către întregul personal.

Solemnitatea a început cu  intonarea Imnului National și ridicarea la catarg a pavilionului (drapelului național), după care s-au ținut slujbe religioase pentru cei 75 de ani de la înființarea unității, dar și de pomenire pentru cei ce-au activat în unitate și au „plecat in lumea celor drepți”, oficiate de preotul de garnizoană, părintele DUMITRIU TORINO.     Comandantului Bazei a dat citire Ordinului Ministrului Apărării Naționale  cu prilejul acestui eveniment, adresarea de către acesta de felicitări efectivului unității pentru rezultatele obținute si misiunile îndeplinite de-a lungul anilor, apoi comandantul unității,  cpt. cdor. LADARU EUSEBIU a făcut o scurtă prezentare a activităților si comandanților unității, de la înființare si până în prezent, iar cadre militare care au activat in unitate au ținut scurte alocuțiuni. Momentul solemn a fost incheiat cu înmânarea de Diplome și Plachete, unor cadre militare active și în rezervă, pentru contribuția adusă la îndeplinirea misiunilor  unității. La sfârșitul  sărbătoriri a avut loc Masa Festivă sfințită de preot , depanare de amintiri si prezentarea unor diapozitive si filmulețe din viața unității,  pregătite de mâna indemânatică și simțul artistic al cpt. cdor. IORGA IONUT (locțiitorul comandantului unității).

Consemnează

Cpt.cdor. (r.) ROMEO STOICA

100_4455 100_4459 100_4460 100_4464 100_4468 100_4474 100_4475 100_4493

Previous Article
Next Article