FILIALA JUDEȚEANĂ TULCEA a A.N.C.M.R.R.

  ZIUA  REZERVISTULUI

S-au scurs 91 de ani de când la 31 mai 1925 s-au format la nivel național primele organizații ale cadrelor militare in rezervă și retragere.

    In 12 mai 2010 s-a dat Hotărârea de Guvern nr. 467, publicată în Monitorul Oficial nr. 333/19.05.2010 privind instituirea Zilei Rezervistului.

În ziua de 31 mai 1990, s-a constituit un Comitet de iniţiativă, format din 24 ofiţeri şi generali în rezervă şi în retragere proveniţi din Ministerul Apărării Naţionale, care şi-a propus reluarea tradiţiilor privind organizarea cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi a hotărât să înfiinţeze Liga Naţională a Ofiţerilor în Rezervă şi în Retragere, intrucât în timpul regimului totalitar asocierea cadrelor in rezervă  fusese interzisă prin lege.  Așa a luat ființă A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”, care inițial a fost Organizație. Am să amintesc câte ceva din activitatea A.N.C.M.R.R. Filiala Tulcea, că așa este si normal, mai ales că în acest an s-au implinit 25 de ani de la înființarea filialei.

In luna februarie 1991 (deci acum 25 de ani) ca urmare a inițiativei unui inimos grup format din :

– Cdor. (r.) VARZAN ȘTEFAN – comandant de unitate la trecerea în rezervă – președinte al grupului si Organizației Județene a C.M.R.R. Tulcea, la acea data;

– Lt.col.(r.) ZALE CONSTANTIN – locțiitor tehnic al comandantului de unitate – vicepresedinte al Organizatiei judetene ;

– Col (r.) GIOL ALEXANDRU – ofițer cu activitatea financiară la Brigadă – secretar executiv si contabil al Organizației județene ;

– Cdor. (r.) STOICA CHIRIAC – commandant de unitate la trecerea în rezervă- membru al comitetului de inițiativă ;

– Asp. (r.) MANUTA MARIN – șef depozit A.E.N. – membru al comitetului de inițiativă ;

– Col. (r.) RADE GHEORGHE – ofițer la Statul Major al Gărzilor Patriotice – membru  al comitetului de initiativa ,         a luat ființă Organizația Județeană a Cadrelor Militare in Rezervă și Retragere din Tulcea, consemnată la acea dată în Procesul Verbal nr. 1 al Organizației.

De-a lungul anilor, de la înființarea Organizației Județene a Cadrelor Militare in Rezervă și Retragere și de câțiva ani A.N.C.M.R.R. – Filiala Tulcea, a fost condusă de cdor. (r.) VARZAN STEFAN – 1991- 1996, cdor. (r.) PARVU NICOLAE – 1996 – 2011, col. (r.) STROE EOGEN – 2011 – 2012 si din 2012 si in prezent contraamiral de flotila (r.) FILIP NICOLAE, ofițeri cu o înaltă probitate morală, care in timpul activității s-au remarcat prin rezultatele obținute profesional, iar ca președinți ai Asociației au acționat pentru îmbunătățirea protecției sociale a membrilor filialei si familiilor acestora, au contribuit prin diverse acțiuni la promovarea imaginii armatei, la cultivarea trecutului glorios al poporului român, desfășurând acțiuni cultural – educative și cultivând sentimente de camaraderie între cadrele militare în rezervă și cele din activitate.

Cu prilejul Zilei Rezervistului, ca și în celelalte filiale și în filiala Tulcea, pe data de 31 mai s-au desfășurat activități dedicate acestei sărbători. Dimineața, la Cercul Militar s-a prezentat un material de către Primvicepreședintele filialei, cpt.cdor. (r.) STOICA ROMEO, intitulat “ZIUA REZERVISTULUI MILITAR,  91 DE ANI DE LA INFIINTAREA PRIMELOR FORMATIUNI ALE CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI 25 DE ANI DE LA INFIINTAREA  A.N.C.M.R.R. FILIALA TULCEA ”,  la care au participat o parte din membrii, iar seara, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea, in special a d-lui HORIA TEODORESCU, președintele acestuia (care dealtfel este si membru de onoare al filialei), presedintele A.N.C.M.R.R. Tulcea, contraamiral de flotila (r.) FILIP NICOLAE, a organizat o Masă Festivă pentru membri filialei si familiile acestora. La aceasta au fot invitați să participe, domnii HORIA TEODORESCU si LUCIAN EDUARD SIMION – ex Prefect, ex Guvernator al Administrației Biosferei Delta Dunării și actual consilier al Președintelui Consiliului Județean, care ne-au onorat  cu prezența dânșilor. Aceștia au adresat  câteva cuvinte, punctând rezultatele obținute in colaborarea dintre cele două Instituții, importanța rezerviștilor in viața societății, iar în încheiere au felicitat pe toți membrii și au urat sănătate și LA  MULȚI  ANI  membrilor filialei și familiilor acestora.

LA MULTI ANI TUTUROR  REZERVIȘTILOR, INDIFERENT DE CULOAREA UNIFORMEI  PURTATĂ  ÎN ACTIVITATE!

Consemneaza: Cpt. Cdor. (r.)  ROMEO STOICA

Foto                 : Col. (r.)  SAVA SERBENCU

DSCF4420 DSCF4433 DSCF4444 DSCF4455 DSCF4491 DSCF4552 foto 31 mai

Previous Article
Next Article