Filiala Judeţeană TULCEA

Astăzi, 1 octombrie 2015, au fost două sărbători importante, Sărbătoarea Acoperământulul Maicii Domnului, care mai este cunoscută în popor și sub denumirea de Pocroave, denumire ce vine de la cuvântul slavon „pocrov„, ce semnifică acoperământ al pământului cu bruma sau cu zăpada  si Ziua Internatională a Persoanelor Vârstnice. Cu acest prilej, Prefectura Tulcea si Consiliul Județean au organizat o întâlnire cu reprezentanții pensionarilor, precum și a celor ce se ocupă de activitatea celor cu vârste mai inaintate.

La această întâlnire au luat parte printer altii, prefectul județului  – dl. Marin Bădița, președintele Consiliului Județean Tulcea – dl. Horia Teodorescu, secretarul  preasfinției sale Visarion, episcopul Tulcii – părintele Daniel, col. (r.) Gheorghe Nastac – presedintele C.J. al Persoanelor Vârstnice, directorul  D.A.P.S. Tulcea – d-na Stefana  Zibileanu, comisar șef  Viorel Iuliu Oltu – inspectorul șef al I.P.J.  Tulcea, directoarea  D.S.P. Tulcea – d-na dr. Laura Militaru și nu în ultimul rând președintele A.N.C.M.R.R.R. provenite din M.Ap.N. Tulcea, contraamiral de flotilla (r.) Nicolae Filip si Presedintele A.N.C.M.R.R. Provenite din  M.I., lt. col. (r.) Constantin Costan, cpt.cdor. (r.) Ovidiu Dumitrescu secretar al C.J. al Persoanelor Vârstnice,  precum si reprezentanții presei locale.

În cuvintele lor, printre alții, prefectul județului, președintele C.J., președintele C.J. al  Persoanelor Vârstnice, părintele Daniel, d-na. directoare a D.A.P.S. și-au exprimat stima și considerația față de persoanele vârstnice  care au avut multe realizări în viața județului și nu numai, pentru sfaturile primite atunci când au venit în județ, ocupând anumite funcții de conducere, funcții pe care sunt și acum, regretul  că unii din părinții dânșilor nu mai sunt în viață, să le mai dea povețe. Apoi  și-au asumat responsabilitatea de a facea mai multe pentru această categorie socială, de cele mai multe ori defavorizată, datorită pensiilor mici. Din rândul pensionarilor, a luat cuvântul domnul  vicepreședinte al C.J. al Persoanelor Vârstnice – dl. Nicolae Spătaru, care a punctat mai multe probleme  demne sa fie in atenția edililor județului și orașului, pentru rezolvare, printre care, problema apei potabile care ar putea fi adusă nu din Dunăre ci de la Cataloi, din râul subteran, a facturilor (mari pentru buzunarele pensionarilor)  la încălzire, a lemnelor la case (pentru pensionarii cu venituri foarte scăzute), a prețurilor și simulacrului de scădere a TVA-ului la alimente, care nu se respectă și se reflectă cel mai mult în buzunarele celor cu pensii mici, a modului de tratare a persoanelor cu dezabilități, precum și a acordării încă unui spațiu pentru relaxarea persoanelor vârstnice.  La aceste probleme  puse,  atât președintele C.J. Tulcea – dl. Horia Teodorescu, cât și d-na Ștefana Zibileanu – directoarea D.A.P.S. au spus că este necesară o discuție cu reprezentanții Persoanelor Vârstnice pentru ca la unele probleme există soluții de rezolvare și sunt în competența dânșilor.

In incheiere, prefectul de Tulcea si președintele C.J. Tulcea au acordat Diplome si albume unor reprezentanți ce și-au adus contribuția în îmbunătățirea vieții persoanelor vârstnice, prin unele organizații județene și  municipale, apoi s-a ciocnit o cupă cu șampanie cu participanții la eveniment  urându-se  la mulți ani sănătoși!

Pentru activitatea desfășurată, diplome din partea Instituției Prefectului au primit de la A.N.C.M.R.R. Filiala Tulcea, contraamiral de flotilă(r.) Nicolae Filip, cpt. cdor. (r.) Romeo Stoica, col. (r.) Gheorghe Nastac, col.(r.) Romica Epure si cpt.cdor.(r.) Ovidiu Dumitrescu.

Consemnează Primvicepreședintele Filialei ANCMRR  TULCEA

Cpt. cdor. (r.) ROMEO STOICA

WP_20151001_005 WP_20151001_007 WP_20151001_008 WP_20151001_010 WP_20151001_012 WP_20151001_014

Previous Article
Next Article