Filiala Județeană Tulcea

SĂRBĂTORIREA IN GARNIZOANA TULCEA
             A VETERANULUI DE RĂZBOI sergent (rtr.) TROFIM ION

Astazi 18.10.2023,  a fost sărbătorit la împlinirea vărstei centenare, unul dintre foarte puținii veterani de război care mai trăiesc in județul Tulcea. La fericitul eveniment a participat, cdor. (r.) LĂDARU EUSEBIU, membru A.N.C.M.R.R. “Alexandru Ioan Cuza”, Filiala “Contraamiral IACOB BALAN” Tulcea si totodată președinte al A.V.R. filiala Tulcea, prefectul judetului Tulcea – dl. MUNTEANU DAN ALEXANDRU, preotul militar de garnizoană – parintele DUMITRIU TORINO, primarul comunei Mihai Bravu – dl.MIHAI TANASE. Cu acest prilej, veteranului de război TROFIM ION i s-a inmânat drapelul Romaniei, Diploma Aniversară și cadouri din partea celor trei Instituții.
     Sergent (rtr.) Ion TROFIM, la 100 de ani .  S-a născut în localitatea Niculițel pe 18 octombrie 1923 și în prezent are domiciliul in localitatea Turda, com. Mihai Bravu, jud. Tulcea. A participat în Al Doilea Război Mondial cu Regimentul 33 Infanterie, având gradul de caporal și funcția de trăgător mitralieră, în zona Cehoslovacia pe frontul de Vest, de la 23.08.1944 până la 09.05.1945. A fost înaintat în gradul de sergent și decorat cu medalia „Bărbăție și credință” prin O.Z. 900/1945. După război, a lucrat, în cea mai mare parte a timpului până la pensie, ca artificier și paznic la Cariera Zebil. În prezent se numără printre ultimii 3 veterani ai județului Tulcea.  
     Ne mândrim cu prezența veteranului de război Trofim Ion in comunitatea noastră și ii adresăm multe urări de sănătate și bucurii alături de cei dragi!
     Cinste și onoare veteranilor de război!
        Consemnează : Cdor. (rtr.) Romeo STOICA

Previous Article
Next Article