Filiala Județeană TULCEA

ZIUA  INTERNAȚIONALĂ  A  PERSOANELOR  VÂRSTNICE    

      In ziua de 29.09.2017, la sediul Instituției Prefectului Tulcea, s-a desfășurat ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic a Comitetului Județean pentru Persoanele Vârstnice. Ședinta a fost dedicată Zilei Internationale a Persoanelor Vârstnice (1 Octombrie), membrii participanți bucurându-se de prezența în rândul lor a unei delegații parlamentare formată din deputatii EDUARD LUCIAN SIMION, ANIȘOARA  RADU și MIRELA  FURTUNĂ, precum și din edilii locali, d-nii. prefect – LUCIAN  FURDUI, vicepreședinte al Consiliului Județean – DUMITRU MERGIANI, viceprimar – PETRE MARINESCU, șef  Serviciu Deconcentrate si Afaceri Europene – ANICA MADAR, consilier județean – MIHAI ALBU, fost director al aeroportului Tulcea, șefi ai unor instituții, președinșii unor Asociații ale Persoanelor Vârstnice din judet, dl. ION SEITAN, decan de vârstă, fost președinte al Pensionarilor județului și nu în ultimul rând reprezentanți ai mass-media locală. Din partea A.N.C.M.R.R. filiala Tulcea, președintele filialei, contraamiral de flotilă (r.) NICOLAE FILIP, a delegat să participe la ședință, pe col.(r.) GHEORGHE NASTAC,  care de altfel este și președintele C.J. al Persoanelor Vârstnice, secretarul executiv al acesteia – cpt. cdor. (r.) OVIDIU DUMITRESCU și vicepresedintele filialei – cpt. cdor. (r.) ROMEO STOICA, iar din partea A.N.C.M.R.R. a M.I. filiala Tulcea participând vicepreședintele acesteia, lt. col. (r.) CONSTANTIN COSTAN.

Marea majoritate a celor prezenți au luat cuvântul, spunând că în 14 decembrie 1990, O.N.U. a decretat ziua de 1 octombrie ca Zi Internatională a Persoanelor Vârstnice, ca ajunși la vârsta înțelepciunii, pensionarii din România nu au o viață ușoară, sănătatea li s-a deteriorat, doar puțini dintre ei având resurse financiare să-și procure toate medicamentele de care au nevoie și să ducă  un trai decent, fiind nevoie de atenția tuturor pentru ca cei ce au făurit România de astăzi, cei ce ne-au crescut și educat, pentru ca aceștia să beneficieze acum de o viață mai bună, mai ales că merită tot respectul nostru.

Președintele C.J. al Persoanelor Vârstnice a spus printre altele, că trebuie să existe armonie între generații. Apoi a anunțat pentru următoarea săptămână o serie de  facilități obținute  de la cei în drept, pentru pensionarii tulceni, cum ar fi, transportul în comun, gratuit, accesul gratuit  la muzee și la câteva spectacole de teatru, la teatrul Jean Bart, precum și o excursie la mănăstirile din județ , pentru pensionarii defavorizați, pentru cei cu pensii foarte mici.

Președintele Consiliului Judetean, dl. HORIA TEODORESCU, a transmis prin vicepreședintele C.J., tuturor pensionarilor din județ, viață lungă, sănătate și deplină disponibilitate a dânsului de a acorda ajutorul acestora atunci când îi va fi solicitat, in măsura posibilităților dânsului.

În încheiere, dl prefect  IANCU FURDUI  împreună cu delegația de parlamentari au ciocnit un pahar cu șampanie cu participanții la Sedință, oferind diplome, cadouri și flori delegaților Persoanelor Vârstnice si urându-le “LA MULȚI  ANI  SĂNĂTOȘI”

Consemnează – Cpt. Cdor. ROMEO STOICA

 Foto           –  CRISTIAN DOGARU – Institutia Prefectului si Relatia cu Parlamentul

Previous Article
Next Article