Filiala Judeţeană TULCEA

 SEDINTA COMITETULUI CONSULTATIV AL PERSOANELOR VARSTNICE  –

                                NOIEMBRIE 2016, TULCEA

   Pe data de 22.11.2016 a avut loc la Institutia Prefectului,  in prezenta   prefectului,  domnul  CRISTIAN ALEXANDRU IORDAN si a Vicepresedintelui C.J., dl GEORGE    LUCHICI,  sedinta Comitetului  de Consultanta Civica a Persoanelor Varstnice,  la care au participat, facand parte din comitet,  patru membrii A.N.C.M.R.R. – Filiala Tulcea, cpt. cdor. (r.) ROMEO STOICA, in calitate de primvicepresedinte, col. (r. ) GHEORGHE NASTAC – Presedintele C.J. al Persoanelor Varstnice, cpt. cdor. (r.) OVIDIU DUMITRESCU – Secretar al C.J. al Persoanelor Varstnice, col (r.) ROMICA EPURE – Presedintele C.A.R. – P.M.  precum si Presedintele A.N.C.M.R.R. – M.I. – lt. col (r.) CONSTANTIN COSTAN. Deasemeni au participat, facand parte din comitet, presedintii unor Servicii Publice Deconcentrate, cu mare influenta in viata si activitatea judeteana,  de care se lovesc  si au nevoie marea majoritarte a pensionarilor.

Activitatea a avut un singur punct la ordinea de zi. Prezentarea modului de actiune a asigurarii de sanatate si protectie  sociala a persoanelor varstnice in Olanda, prezentare facuta de un grup de studenti  din Olanda, studenti  veniti pentru un studiu  si schimb de experienta pe aceasta tema.

Pentru inceput, doamna DANIELA PETOSCHI – consiliera a Prefectului pe linia Afacerilor Europene si Relatiilor Internationale, a facut o prezentare pe baza de diapozitive a unui modul  international de asistenta a persoanelor varstnice, apoi cei trei studenti olandezi au facut o ampla prezentare privind asistenta de sanatate si sociala a persoanelor pensionate, cu si fara dezabilitati, modul de asigurare si forma (translator fiindu-ne doamna DANIELA PETOSCHI), precum si raspunsul la intrebarile participantilor la Sedinta.

Doamna STEFANIA ZIBILEANU- Sefa Directiei de Asistenta si Protectie Sociala, a pus o serie de intrebari tinerilor Olandezi  privind actiunea in Olanda a Asistentei Sociale pentru persoanele pensionate si a prezentat  participantilor modul cum se face la noi in municipiu aceasta asistenta pentru persoanele varstnice si cu probleme locomotorii, precum si cum considera dansa ca ar trebui sa se acorde ajutorul si ingrijirea necesara, daca guvernul ar acorda mai multa atentie acestui segment social si ar acorda fondurile minim necesare pentru aceasta.

In incheiere dl. Prefect, CRISTIAN ALEXANDRU IORDAN a pus unele intrebari  studentilor olandezi despre implicarea materiala si forma a statului in problemele de asistenta medicala si nu numai, privind pensionarii, precum si doamnei STEFANIA ZIBILEANUdespre proiectele de viitor apropiat  pentru pensionarii judetului Tulcea.

Dupa primirea raspunsurilor solicitate,  a multumit tinerilor studenti pentru instructiva si utila informare pe tema asistentei  sociale si medicale,  acordata pensionarilor cu sau fara dezabilitati in statul olandez, considerand-o utila in activitatea viitoare privind pensionarii, pentru institutiile statului.

PRIMVICEPRESEDINTELE  A.N.C.M.R.R.  TULCEA

   Cpt. cdor. (r.)  ROMEO   STOICA

img_20161122_105424 img_20161122_105755 img_20161122_110306 img_20161122_110535 img_20161122_115400 img_20161122_115504 img_20161122_115653

Previous Article
Next Article