Filiala Judeţeană TULCEA

25  OCTOMBRIE  ZIUA  ARMATEI ROMÂNIEI

    Cu acest prilej, ca și la A.N.C.M.R.R. “Alexandru Ioan Cuza”, si celelalte filiale din țară,  și la A.N.C.M.R.R. Filiala Tulcea s-au desfășurat activități dedicate acestei zile.

Pe data de 22 octombrie, purtătorul de cuvânt si vicepreședintele filialei, cdor. (r.) Ion Zaharia, impreună cu cadre militare de la C.M.J.,  studenți si elevi, reprezentanți ai unor Instituții militare de invățământ din țară, au fost la licee din municipiu prezentând tema „Importanta Armatei României” precum si probleme legate de pașii pe care trebuie să-i facă un absolvent de liceu pentru a urma o Instituție Militară de învățământ.

Pe data de 23 octombrie, la Cercul Militar s-a desfășurat un simpozion organizat de A.N.C.M.R.R. filiala Tulcea, dedicat Zilei Armatei Rmaniei, la care au fost invitați și au participat si reprezentanții filialei M.I., printre care și vicepreședintele acesteia, col. (r.) Victor Ivan, prilej cu care s-a stabilit ca la urmatoarea întrunire cele două Birouri Permanente  să semneze un protocol de colaborare intre A.N.C.M.R.R. – M.Ap.N. si A.N.C.M.R.R. –  M.I. Filialele Tulcea.

Pentru inceput contraamiral de flotila (r.) Nicolae Filip – președintele A.N.C.M.R.R. Filiala Tulcea, a dat citire Mesajului Ministrului Apărării Naționale cu prilejul Zilei Armatei Romaniei, apoi a prezentat conținutul unor documente sosite de la Biroul Permanent  Central, printre care Legea Pensiilor Militare si Ordinul M.97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului Apărării Naționale nr. M.132/2012 privind acordarea gradelor si inaintarea in gradul următor, pe timp de pace, a cadrelor militare in rezervă și în retragere, avansarea în grad a veteranilor de război, precum și îaintarea în gradul următor a fostelor cadre militare active îndepărtate abuziv din armată în perioada 23 august 1944 – 31 decembrie 1961.

După aceasta a dat cuvântul primvicepreședintelui filialei, cpt. cdor. (r.) Romeo Stoica pentru a prezenta materialul intocmit cu prilejul Zilei de 25 Octombrie, Ziua Armatei Romaniei.

La sfârsit, președintele A.N.C.M.R.R. Tulcea a felicitat membrii filialei, urându-le la mulți ani si i-a invitat să participe în număr cât mai mare pe data de 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor la activitatea de comemorare a eroilor militari si depunerea de coroane de flori!

Simpozionul s-a incheiat cu un protocol in cadrul caruia s-au depănat amintiri de pe timpul când participanții erau în activitate, precum și probleme plăcute și mai puțin plăcute din timpul aplicațiilor militare.

               LA  MULTI  ANI  ARMATA ROMANA !

1512136_651713018204065_1498911287_o DSCN0343 DSCN0351 DSCN0357 DSCN6650 DSCN6657 DSCN6659 DSCN6665

 

Previous Article
Next Article