Filiala Județeană Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a ANCMRR „Al. I. Cuza”

Din activitatea Filialei Județene Sibiu „Gl. Ilie Șteflea”

 a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”

 Joi, 16 ianuarie 2020, în cea de-a doua ședință din acest an, membrii Filialei Județene Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” au participat la două „evenimente” diferite:

  1. A avut loc simpozionul dedicat poetului național Mihai Eminescu și, totodată, Zilei Culturii Române. Au vorbit: prof. univ. dr. Alexandru Hudițeanu; prof. Vasile Rusu, specialist în opera eminesciană; au recitat din scrierile poetului nepereche, dr. Vasile Hodorogea (nonagenar basarabean) și mm.pr. (rtr) Longin Tămâian. Ultimul dintre cei consemnați a susținut și un scurt program de romanțe  pe versuri eminesciene.
  2. În partea a II-a a ședinței a fost prezentată o excelentă carte de istorie scrisă de ing. Marcel Stancu: „Omnibuz, Tramvai, Transportul public electric în Sibiu și în România”, editura Honterus, Sibiu, 2019. Autorul cărții a prezentat video câteva zeci de imagini de epocă.

În ziua anterioară, 15 ianuarie, mulți membri ai filialei au participat, în Parcul Subarini din Sibiu, la bustul poetului Mihai Eminescu,  la  manifestările prilejuite de cei 170 de ani de la nașterea marelui nostru poet.

A consemnat, Col. (rtr) Ioan Părean

Explicația fotografiilor

  1. Ceremonial la bustul lui Eminescu;
  2. Prof. univ. dr. Alexandru Hudițean;
  3. Prof. Vasile Rusu;
  4. Dr. Vasile Hodorogea;
  5. MM pr. (rtr) Longin Tămâian;
  6. Ing. Marcel Stancu;
  7. Cartea prezentată;

 

 

  

Previous Article
Next Article