Filiala Județeană Sibiu „Gl. Ilie Șteflea”

Lansare de carte la Cercul Militar Sibiu

Joi 16 februarie 2017, începând cu orele 10.00, a avut loc lansarea cărții de memorialistică „Acel blestemat Țurțugan”, în fața unei săli arhipline din Cercul Militar Sibiu. Autorul cărții este Gl.bg (r.) prof.univ. dr. Mircea Vladu (membru al ANCMRR „Gl. Ilie Șteflea” filiala Sibiu), cel care ne-a mai delectat în trecut și cu alte producții literare, dintre care amintim: Omul cu tichie, vol. I și II ; Destinul generalului; O viață pentru o idee-dezrobirea pontonierilor; Onor la comandați; Omagiu pentru cei care sfidează moartea; Invalidul; Brigada de la Ibrail, Hotarul dintre viață și moarte etc.

Au vorbit despre carte, stârnind aplauzele auditorului, col(r) Ioan Părean, președintele ANCMRR „Gl. Ilie Șteflea” filiala Sibiu, Alexiu Tatu, directorul Serviciului Arhivelor Statului-Sibiu, care a întocmit și prefața cărții, col(r) Ioan Lepădat, prim-vicepreședintele ANCMRR „Gl. Ilie Șteflea”, col(r) prof.univ. dr. Mircea Cosma, președintele Secției Militare a Asociațiunii Astra.

În încheiere a vorbit autorul cărții, care a precizat că a scris această carte pentru a aduce un pios omagiu cu ocazia „Sâmbetei morților”, tuturor consătenilor săi care i-au marcat copilăria  şi care rând pe rând au plecat pe drumul fără de întoarcere. Totodată, autorul a dorit să-i readucă pe aceştia în memoria generaţiilor care i-au cunoscut şi au interacționat cu ei, precum și pentru ca generațiile viitoare să afle câte ceva despre iluştrii lor înaintaşi.

Autorul a mai menţionat că lansarea având loc cu două zile înainte de „Sâmbăta Morților” a decis să dăruiască fiecărui participant la activitate câte un exemplar de carte cu autograful autorului, convins fiind că fiecare cititor va spune o rugăciune pentru odihna veșnică a eroilor cărţii sale.

A consemnat col.(r.) V. Neghină

coperta DSCN0501 DSCN0503 DSCN0509 DSCN0516

Previous Article
Next Article