Filiala Județeană Mehedinți

           În data de 11.04.2024 am participat la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice care a avut pe ordinea de zi două teme:
         1.Prezentare, pe scurt, despre organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024. Materialul a fost prezentat de reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente – Mehedinţi, doamna Drăghiea Ana – director.
          2. Activitatea de inspecţie socială a Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mehedinti, în primul trimestru al anului 2024.
     Materialul a fost prezentat de reprezentantul Agenției Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mehedinti,doamna Moldoveanu Mariana, consilier juridic.  În cadrul ședinței am prezentat domnului prefect Alin Isuf nemulțumirea asociației noastre cu privire la modificarea legislației privind redirecţionarea procentului de 3,5 % din impozitul datorat din pensii, în sensul limitării acestui drept, respectiv redirecţionarea impozitului pe venit, doar din pensiile realizate în anul 2023. Am solicitat să beneficiem în continuare, de dreptul de a redirecţiona procentul de 3,5 % din impozitul pe pensii în susţinerea entităţilor prevăzute de lege, în cazul de faţă, în susţinerea filialei noastre. În acest sens, am înaintat un document prin care solicităm domnului prefect să înainteze nemulțumirea noastră către Guvernul României în vederea revenirii la vechea formă a legii.
        Președintele ANCMRR – Filiala Juderțeană Mehedinți „Decebal”
        Colonel(r) Liviu FULGA

Previous Article
Next Article