Filiala Judeţeană HUNEDOARA ,,SARMISEGETUZA”

OFIȚERII REZERVIȘTI AI ARMATEI ROMÂNE DIN JUDEȚUL HUNEDOARA AU ANIVERSAT UN DECENIU DE LA CONSTITUIREA ASOCIAȚIEI ”SARMIZEGETUSA”

Tiberiu Vințan  18 octombrie 2015  www/ziarulexclusiv.ro

Cu puțin timp înainte ca întreaga țară să marcheze sărbătorea Zilei Armatei – una dintre cele mai apreciate sărbători ale românilor – membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Sarmizegetusa” din județul Hunedoara s-au reunit, la sfârșitul săptămânii, la Deva, pentru a marca în mod festiv aniversarea primului deceniu al existenței acestei apreciate asociații a ofițerilor hunedoreni.

Evenimentul, organizat după regulile festivităților militare, a fost unul remarcabil, atât prin programul festiv, prin ținuta participanților, prin discursurile rostite de invitați, cât și prin momentul de paradă oferit cetățenilor de milutarii rezrviști în centrul Devei, la statuia bravului rege dac Decebal. Absolut explicabil dacă avem în vedere faptul că în decursul celor 10 ani de când a fost nființată Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere dn județul Hunedoara, aceasta a jucat un rol important în viața publică a județului Hunedoara și, cu precădere, a Văii Jiului.

Fără îndoială, acesta este și motivul pentru care, la invitația președintelui ACMRR Sarmizegetusa din județul Hunedoara, au răspuns invitației de a parcipa la acest eveniment, zeci de ofițeri și subofițeri, activi sau rezervișt, câțiva apreciați generali în rezervă ai Armatei Române dar și reprezentanți ai autorităților publice locale și județene. Rând pe rând, aceștia au fost invitați de către președintele asociației, col.(r) Dănilă Moldovan să semneze în cartea de onoare a asociației și să adrseze câteva cuvinte celor prezenți la evenimentul aniversar. Printre cei care au avut astfel ocazia de a remarca rolul Armatei în viața publică și prezența activă, serioasă și constantă a ofițerilor rezerviști în viața comunității locale din județul Hunedoara au fost Vetuța Stănescu, vicepreședinte al Consiliului județean Hunedoara, Petru Mărginean, primarul municipiului Deva sau Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan (el însuși unul dintre cei mai activi membri ai acestei asociații militare), precum și reprezentantul Episcopiei Ortodoxe a Devei și Hunedoarei.

Discursuri deosebite au avut, de asemenea generalii în rezervă invitați la sărbătoarea ofițerilor rezerviști din județul Hunedoara, dar și colegii rezerviști de la celelalte organizații de acest fel constituite la nivelul altor regiuni ale țării sau reprezentanți ai veteranilor de război. În cinstea acestui eveniment, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din județul Hunedoara a conferit mai multe diplome de onoare și diplome aniversare și a editat pentru fiecare dintre membrii săi, cu sprijinul Primăriei municipiului Deva, un frumos album aniversar, cuprinzând instantanee de la cele mai frumoase evenimente care au marcat activitatea asociației în cei zece ani de prodigioasă activitate.

Tot un moment de mare emoție l-a consituit onorul militar pe care ofițerii rezerviști, alături de personalitățile publice invitate, l-au prezetat în centrul municipiului Deva, la statuia lui Decebal, în fața căreia a fost citit un jurământ de credință și a fost depusă o coroană de flori în cinstea tuturor eroilor Amatei Române. Sărbătoarea ACMRR Sarmizegetusa din Deva s-a încheiat cu o masă festivă care a avut loc, într-o atmosferă deosebită, la sediul Cercului Miltar din Deva.

OFIȚERII REZERVIȘTI AI ARMATEI ROMÂNE DIN JUDEȚUL HUNEDOARA AU ANIVERSAT UN DECENIU DE LA CONSTITUIREA ASOCIAȚIEI (dati clic)

10 11

Previous Article
Next Article