Filiala Județeană Gorj ,,General Ioan Culcer” a ANCMRR ,,A.I.Cuza”

Ziua Armatei României omagiată la Tîrgu Jiu

Data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Vineri, 25 Octombrie, în Piaţa Prefecturii din reşedința judeţului Gorj – municipiul Tg. Jiu – au răsunat acordurile Imnului de Stat al României, intonat de Fanfara ARMONIA cu prilejul Zilei Armatei Române.

La ceremonialul religios şi militar oficiat cu acest prilej au participat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj, cei ai Consiliului Județean Gorj, Primăriei Municipiului Tg Jiu, conducerea Garnizoanei Tg Jiu, ai administraţiei publice, ai celorlalte structuri militare, cadre militare în activitate, în rezervă sau în retragere ai ANCMRR Alexandru Ioan Cuza- Filiala Gorj ,,General Ioan Culcer”, veterani de război. După ceremonialul religios oficiat de preoţi militari şi civili, ministrul secretar de stat din cadrul Secretariatului general al Guvernului, dl Ciprian Florescu a dat citire mesajului transmis de către Guvernul României, iar  prefectul judeţului Gorj, dl. Ion Cristian Rujan a dat citire mesajului de felicitare adresat tuturor militarilor, de ziua lor.

Mesajului conducerii Statului Major al Apărării a fost prezentat de către comandantul  Garnizoanei Tîrgu Jiu, dl. colonel Gheorghe Andronescu.

După alocuțiuni au avut loc ceremonii de depuneri de coroane la Mausoleul Ecaterinei Teorodoiu şi defilarea subunităților.

Concomitent cu derularea programului ceremonialului din Piața Prefecturii, delegații ale ANCMRR -Filiala județeana Gorj au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor şi la monumentul ,,General Ioan Dragalina” amplasat la Lainici, pe defileul Jiului. Acțiunea ANCMRR Filiala Gorj- cuprinsă în planul de activități în parteneriat cu camarazii filialei Petroşani- Hunedoara a continuat în municipiul Petroşani,  oraşul Vulcan şi la Ansamblul Comemorativ Pro Memoria-1916  din Pasul Vulcan unde a fost desfăşurat un ceremonial religios şi au fost depuse coroane de flori în memoria eroilor care s-au jertfit pentru țară.

Festvități militare au avut loc şi în garnizoana Tîrgu Cărbuneşti.

La festivitățile desfăşurate şi-au dat concursul şi membrii Asociației „Detectoriştii”. Aceştia au prezentat publicului elemente de echipament, de muniții şi de armament din perioada Primului Război Mondial descoperite pe teritoriul județului Gorj.

/ Preşedintele ANCMRR ,,A.I.Cuza‘‘- FILIALA JUDETEANA ANCMRR GORJ „General Ioan Culcer”

Gl bg ( rtr) Ion BĂRBULESCU

 

Previous Article
Next Article