Filiala Județeană Gorj „General Ioan Culcer”

Autoritățile locale au marcat Unirea Principatelor Române printr-o serie de manifestări omagiale. Derulate in Piața Prefecturii, activitățlie au debutat cu  intonarea Imnului Național.  Mesajul premierului cu prilejul implinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor a fost prezentat de prefectul județului Gorj, dl. Marcel IACOBESCU, iar lecția de isorie a fost susținută de către dl. profesor Gheorghe NICHIFOR, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj.
       Evenimentul din piața Prefecturii  a luat sfârșit cu evoluția artiștilor Ansamblului Doina Gorjului. Aceștia s-au prins într-o Horă a Unirii  inedită, ținându-se de eșarfele tricolore. Ceremonia s-a desfăşurat cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-Cov-2, adaptate regulilor privind prevenirea și combaterea pandemiei COVID-19 stabilite la nivel central.

Seria activităților prin care rezerviștii filialei județene Gorj „General Ioan Culcer”  au marcat împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române a luat sfârșit odată cu participarea la festivitățile organizate de către autoritățile județului, în piața Prefecturii, din ziua de 24 ianuarie. 
       Filiala Județeană Gorj „General Ioan Culcer” a ANCMRR „A.I. Cuza” a fost reprezentată de o delegație din care au făcut parte președintele de Onoare al filialei, gl.bg (rtr.) Ion BĂRBULESCU, col (r) Emanuel BĂRBULESCU, președintele filialei județene, col.(rtr) Eugen SIMESCU, vicepreședinte, col.(r) Constantin SEMEN, col.(rtr) Vasile CALOTĂ, plt.adj. principal (rtr) CONSTANTINIU, plt.adj. principal (rtr) Ioniță GHERGHINOIU.
Col.(r) Emanuel BĂRBULESCU

Previous Article
Next Article