Filiala Județeană GORJ

Concert de colinde la Biserica Garnizoanei Târgu Jiu 
            Biserica Garnizoanei, așa cum este cunoscută în rândurile concetățenilor, a răsunat de melodiile colindelor. Militarii au primit cu bucurie colindătorii, iar  seria concertelor tradiționale susținute în acest sfânt lăcaș – Biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” și ,,Sfinții Voievozi Martiri Brâncoveni” a  continuat și în acest an. La inițiativa preotului garnizoanei, Iconomstravoforul Constantin MĂGDOIU, membru al filialei județene „General Ioan Culcer” a ANCMRR  ,,Alexandru Ioan Cuza”, s-au adunat în jurul bradului împodobit potrivit datinilor și momentului copii, militari și membrii ai familiilor acestora, membrii ai filialei județene a ANCMRR și public din împrejurimea sfântului lăcaș.
            Protagoniștii concertului, membrii Corului acestui așezământ – profesori de muzică, instructori și artiști de muzică populară au pregătit pentru cei colindați și pasionați de cântările din perioada Nașterii Domnului, un program ales de colinde tradiționale și cântări corale. Concertul de colinde susținut în lăcașul de cult al garnizoanei în preajma sărbătorii Nașterii Domnului a devenit tradiție, fiind organizat de preotul militar  Constantin MĂGDOIU încă din perioada anilor 2009, odată cu sfințirea sfântului lăcaș de cult. Colindele au fost primite cu emoție și bucurie de către cei prezenți, iar colindătorii au fost răsplătiți nu numai cu aplauze ci și cu pachete dăruite, ca în fiecare an, de preotul garnizoanei. Pentru militarii unității nou înființate, primirea colindătorilor și prezența la concertul de colinde a fost premieră, iar cântările primite sunt purtătoare de încredere, bucurie și biruință. Întregul eveniment cultural a fost parcurs cu emoție de către participanți, dar mai ales de către preotul Constantin MĂGDOIU și membrii familiei sale. Pentru acesta a fost, cu regret, după un lung șir de ani de trudă preoțească, mucenicie și jertfelnicie alături de militarii garnizoanei, momentul de rămas bun al serviciului. A fost un moment de mare încărcătură sufletească și de reflecție pentru toți. Domnia sa, rămâne un slujitor al cuvântului biblic și mereu alături de militarii pe care i-a păstorit, iar ștafeta serviciului religios va fi predată potrivit ordinelor și rânduielilor stabilite. 
           În cuvântul său, preotul și camaradul nostru a felicitat membrii corului și pe participanți, spunând:   (…),Vă mulțumim și vă felicităm pentru că suntem împreună și după atâția ani. Vă felicităm pentru colindele alese cu grijă si primim cu bucurie aceste cântări frumoase și înălțătoare. (…) Cei care l-au primit pe Pruncul Iisus s-au sfințit și s-au slăvit. Este o binecuvântare dăruită astăzi tuturor celor care colindă și care binevestesc nașterea Mântuitorului Iisus Hristos; de asemenea, și cei care îi primesc pe colindători, se sfințesc și se slăvesc.” 
A consemnat: Președintele Filialaei Județene Gorj
Col. (r) Emanuel BĂRBULESCU

Previous Article
Next Article