Filiala Județeană Gorj

COMEMORAREA  LUPTELOR  DE  LA  PODUL JIULUI – TÂRGU JIU                                                               14 OCT. 2023
           Împreună cu reprezentanții oficialităților locale și județene, delegația Filialei Județene Gorj  „General Ioan Culcer” a depus o coroană de flori. Festivitatea a continuat la Podul Ferdinand cu reconstituirea scenelor de luptă.  Consiliul Județean Gorj împreună cu Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, în calitate de organizatori principali, au adus în atenție o reconstituire istorico-militară al acelui eveniment eroic din toamna anului 1916.
         Atmosfera de luptă (armata română, armata germană, armata austro-ungară) a fost redată de cei 50 de participanți îmbrăcați în uniforme militare de epocă, membrii ai: Asociației „Tradiții Ostășești”- București, Asociației culturale „Tomis” Constanța,  Asociației „Edlweiss ost”- București,  „ Asociației 6 Dorobanți” – București. Moderarea reconstituirii  „Luptelor de la Podul Jiului” a fost susținută de Costin Scurtu, istoric al Muzeului Militar din Constanța.
Col.(r) Emanuel BARBULESCU

Previous Article
Next Article