Filiala Judeţeană GALAŢI ,,General EREMIA GRIGORESCU’’

Vineri 13 noiembrie 2015, cu prilejul împlinirii a 97 de ani de la Armistițiul din 1918, la Careul Militar Francez din Cimitirul Eternitatea Galați, a avut loc  intre orele 11.00 -12.00, comemorarea eroilor francezi din toate timpurile și inaugurarea Careului restaurat. Aici sunt depuse osemintele a 61 de eroi francezi care şi-au pierdut viaţa în operaţia de apărare a zonei Galaţi în Primul Război Mondial. Activitatea s-a desfășurat sub deviza „Să cinstim împreună memoria eroilor care reprezintă simboluri în Cartea de Aur a Istoriei”.

La solemnitatea de „Ziua Armistițiului” devenită în prezent „Sărbătoare a Tuturor Națiunilor”, au participat ambasadorul Franței, dl. Francois Saint-Paul, atașatul militar francez, dl. col. Christophe Midan, reprezentanți ai organelor locale, cadre militare active din garnizoană, o delegație a Filialei Judeţene Galați a ANCMRR, elevi si profesori de la școli și licee și un număr mare de cetățeni.

Au prezentat alocuțiuni cu privire la semnificația evenimentului, subprefectul, ambasadorul Franței și reprezentanți ai unor organe civice locale. După intonarea   AVE MARIA  de către o eleva de liceu, s-au depus coroane, jerbe si flori ale recunoștinței pe fiecare mormânt. In final  participanții au asistat la defilarea Gărzii de Onoare.

Apreciem că emoționantul ceremonial a contribuit la înnobilarea participanților cu miracolul neuitării sacrificiului victimelor din toate razboaiele, reafirmarea dorinței de cooperare și pace și multiplicarea vibrației pentru prietenia și cooperarea franco-română.

Gl.bg.(r) Constantin  ANTOHE

IMG_0658 IMG_0659 IMG_0668 IMG_0669 IMG_0670 IMG_0671

Previous Article
Next Article