Filiala Judeţeană GALAŢI ,,General EREMIA GRIGORESCU’’

În ultimile două săptămâni ale anului 2017,Filiala Galați a participat la două activități si a organizat alte două,astfel:

1.Duminică,17 decembrie ora 13.00, după săvârsirea Sfintei Liturghii, pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, in prezența  unui public numeros  printre  care și membri ai filialei cu familiile, s-a desfășurat cea de-a 27-a ediție a  Festivalului  de datini si obiceiuri la Nașterea Domnului si Anul Nou “Tudor Pamfile”. Evenimentul a reunit  300 de persoane din 11 grupuri folclorice si cete de colindători din Maramureș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Ialomița, Galați, Brăila și din Republica Moldova. Pe lângă tradiționalele colinde de Crăciun, participantii au încântat asistența cu cântece de stea, cu tobe, buciume si fluiere, bice, plugul mare si capra. La finalul interpretării, fiecare ceată a fost binecuvântată și răsplătită financiar de Arhiepiscop, iar in spiritual traditiei au primit ceai cald si colăcei.

2-3. In dimineața zilei de 22 decembrie, o delegație a filialei a înmânat cadouri (dulciuri, fructe, sucuri naturale, cărti) unui grup de copii “Ciresarii” din administrarea Directiei Judetene de Protectie a Copilului Galati. Cadourile au fost finanțate prin contribuția benevolă a unor membri ai filialei. In continuare am participat la manifestările dedicate “Zilei Victoriei Revolutiei Romane si a Libertății – 22 Decembrie” astfel: intre orele 11 – 11.30, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989,    s-au depus coroane de flori, iar  de la ora 13.00, la Monumentul Eroilor Martiri din Decembrie 1989, din  Cimitirul Eternitatea ,s-a săvârșit Slujba de pomenire a eroilor, s-au depus coroane  de flori, ceremonialul incheindu-se cu defilarea Gărzii de onoare.

4.Joi,28 decembrie incepând cu ora 13.00, B.P  a organizat, conform traditiei filialei,  intrunirea  de sfârșit de an, activitate botezata “minirevelion”, la care au participat un număr de 58 de camarazi.    Colegul nostru,  col(r) Trandafir Avram, consilier județean de mai multe mandate, a reușit să mobilizeze pentru prezența la reuniunea noastră,pe cei trei “capi” ai administratiei locale-prefect, presedinte Consiliu Judetean, primar și totodată ne-a oferit o inedită și plăcută  surpriză. Aceasta a constat in faptul cș, unul din cei trei colegi ai săi de suflet din Liceul militar, care ne-au onorat cu prezența, a fost chiar Presedintele ANCMRR ”Alexandru Ioan Cuza” – dl gl.lt(r) Neculai Bahnăreanu, intâmplare care a produs o emotie pozitivă in rândul membrilor filialei. Au mai fost prezenți, subprefectul, directorul Muzeului Jud de Istorie, dir adj. Protectia Copilului, cdt Garnizoanei. Organizatorii s-au străduit să asigure toate ingredientele necesare unei sărbători reușite – aranjamentul sălii, meniu, muzica, urături, toate la un loc determinand o atmosferă plăcută și voie bună. Presedintele Asociatiei a dialogat cu reprezentanții adm. locale sus mentionați, precum și cu colegii nostrii care i s-au adresat in unele chestiuni punctuale. La plecare, domnia sa si-a luat rămas bun de la fiecare participant, transmițând urarea traditională de La multi ani cu sănătate și împliniri în noul an. La final s-au făcut poze de grup si pe “găști”, ne-am imbrățișat și ne-am luat la revedere până la prima întâlnire din ianuarie 2018- “Anul Centenarului Marii Uniri”.

Transmitem personalului ANCMRR central si colegilor din celelalte filiale o urare scurtă:

Anul Nou bate la ușă,                                  Si  când nici nu vă gândiți      

     Răul facă-se cenușă                                    Poate Ordonanța 59 pică    

    Bucurii și sănătate                                       Să fim și mai ferici

    Domnul să ne dea de toate                           La mulți ani !

Purtator de cuvant  Col(r) C-tin Asofronie

Previous Article
Next Article