Filiala Județeană Galați

Membrii Filialei Galaţi au organizat şi participat la activităţile de sărbătorire a celei de a 60-a aniversare a Zilei Armatei (1959-2019) în mai multe etape:

  1. În ultimele două săptămâni ce au precedat ziua de 25 Octombrie, membri ai Comitetului au desfăşurat acţiuni de promovare a imaginii Armatei în 3 licee şi 4 şcoli generale locale, în timpul cărora au răspuns multor întrebări adresate de către elevi legate de armată.
  2. În ziua de 24 octombrie, s-a desfăşurat la Cercul Militar Galaţi un simpozion dedicat evenimentului sărbătorit. Au fost prezentate 4 comunicări precum şi ordinul de avansare în grad a unor membri ai filialei şi subfilialei Tecuci. În încheiere a fost organizată o masă camaraderească în aceeaşi locaţie.
  3. Vineri, 25 Octombrie, am participat la ceremonialul militar-religios din incinta cimitirului Eternitatea, prilej cu care am depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din cimitir și în continuare am asistat la un frumos program artistic organizat de Cercul militar cu concursul Centrului cultural, grupurilor  artistice ,,Colindătorii” și ,,Rapsodia Dunării”, la care au participat militari activi şi în rezervă, elevi, studenţi, civili care au dat curs invitaţiei adresate prim mass-media locală.

Gl.bg.(rtr.) C-tin Antohe

 

Previous Article
Next Article