Filiala Judeţeană BUZĂU ,Mareșal Alexandru Averescu’’

MANIFESTĂRI  DEDICATE  ZILEI  ARMATEI  ROMÂNIEI

ÎN GARNIZOANA BUZĂU ŞI SIRIU

          Activităţile s-au derulat pe parcursul lunii octombrie, având ca punct de referinţă datele de 21 şi 25 octombrie 2014.  

         Astfel, în data de  21 octombrie, Filiala Buzău a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Mareşal Alexandru Averescu”, a organizat la sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Buzău,  festivitatea omagială cu tema Filiala Buzău a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Mareşal Alexandru Averescu” la 23 de ani de la reînfiinţare în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României.

Festivitatea a fost organizată în cooperare cu conducerea garnizoanei Buzău, la care au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, astfel:

–  Jurist Buleandră Maria –  Prefectul Judeţului Buzău

–  Cristinel Bâgiu –   Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău

–  Ing.dr. Constantin Boşcodeală –  Primarul Municipiului Buzău

–  Gl.bg.dr. Lucian Foca –  Comandantul  Garnizoanei Buzău

–  Părintele Vespasian Negoiţă – Arhiepiscopia  Buzăului şi Vrancei

– Gheorghe Petcu – Reprezentant al Uniunii Scriitorilor din România  Filiala     Sud-Est.

Membrii filialei s-au simţit deosebit de onoraţi de prezenţa distinşilor invitaţi, mai ales că lor li s-au alăturat, dl. deputat de Buzău – Marcel Ciolacu, dl.gl.(r) Gîrlea Gheorghe şi dl.gl.(r) Niculescu Dan din partea  ANCMRR.

Festivitatea a început într-un cadru festiv cu intonarea imnului naţional de către coruri purtând  uniforma militară, cea preoţească şi costumul popular – ca un simbol al celor trei piloni de bază ai neamului românesc.

În alocuţiunea sa, preşedintele filialei col.(r) Bălăceanu Gheorghe, a evidenţiat activităţile desfăşurate dar şi proiectele de viitor la care filiala se va angaja cu toţi membrii săi.

Alocuţiunile rostite de distinşii invitaţi ne-au măgulit şi ne-au făcut să fim mândri de statutul nostru, apreciindu-se pozitiv aportul nostru la viaţa socială în municipiul şi judeţul Buzău. Membrii filialei sunt consideraţi o categorie socio – profesională care se implică activ în viaţa cetăţii.

Pentru sprijinul major acordat filialei, au fost înmânate diplome de excelenţă  distinşilor invitaţi, precum şi domnului.gl.(r)prof.univ.dr. Iliescu Mihai – preşedintele ANCMRR  şi domnului.gl.(r) Dumitrescu Victor şi celor doi preşedinţi care au condus  filiala – dl.cdor.(r)Leonescu Gheorghe şi col.(r) Stanciu Ion.

Festivitatea s-a încheiat cu un program artistic susţinut de artişti ai dansului şi cântecului popular buzoian.

Activitatea a fost amplu reliefată în mass – media locală.

În data de 25 octombrie am continuat activităţile omagiale prin depuneri de coroane de flori  la „Monumentul Eroilor” din municipiul Buzău şi la „Monumentul Eroilor” din localitatea Siriu, în prezenţa autorităţilor locale. La Siriu am fost onoraţi de prezenţa militarilor din localitatea Topraisar, urmaşii eroilor care au luat parte la crâncenele bătălii de pe Valea Buzăului. Delegaţia a fost condusă de col.(r) Macovei Remus, preşedinte Cultului Eroilor – Filiala Constanţa.

Activităţile festive din garnizoana Buzău dedicate „Zilei Armatei României”, la care filiala a fost parte integrantă, s-au încheiat cu un concert de promenadă susţinut de fanfara militară în Parcul Crâng.

Preşedintele Filialei

Col.(r) // Bălăceanu Gheorghe//

IMG_4042IMG_4039IMG_4038IMG_4035IMG_4034IMG_4030IMG_4026IMG_4024IMG_4023IMG_4019

DSC_0638DSC_0623DSC_0621DSC_0565DSC_0564DSC_0485

Previous Article
Next Article