Filiala Judeţeană BRĂILA ,,MIHAI VITEAZUL’’

 Sărbătorirea unui centenar. 

    Sâmbătă 25 iulie 2015, un grup de cadre militare în rezervă şi în retragere  din filiala noastră, au fost oaspeţii domnului  sublocotenent în retragere  ION  ALVARVAREI, veteran de război, din satul BALDOVINEŞTI, comuna VADENI,  judeţul BRĂILA, care a îndrăznit să supraveţuiască celui de al II-lea război mondial, al prizonieratului în gulagurile ruseşti şi epocii trecute şi să împlinescă 100 de ani de vieţuire. Ceremonia a fost organizată de primarul localităţii, la iniţiativa Filialor Brăila a Asociaţiei A.N.V.R. , A.N.C.M.R.R.  a Cultului Eroilor şi a avut ca invitaţi şi alte personalităţi ale judeţului.

După alocuţiunea comandantului C.M.J.,  au luat cuvântul ceilalţi preşedinţi de filiale care au urat sărbătoritului numai de bine şi frumos.

Oaspeţii şi o parte din cei prezenţi, printre care locuitori ai satului, fii, nepoţi şi strănepoţi au înmânat sărbătoritului  daruri, flori, diplome şi pupături.

Filiala noastră, prin domnul preşedinte col.(rtr.) ION DUMITRU, ia dăruit o sumă de bani cu rugămintea să nu-i folosească  pe medicamente.

Manifestarea a continuat cu un program artistic susţinut de formaţia de dansuri populare a comunei şi cântăreţi de folclor, urmat de cinstirea cu cele cuvenite a participanţilor.

Cei prezenţi, în special locuitori ai satului, au fost deosebit de impresionaţi de participarea unui număr destul de mare a reprezentanţilor asociaţiilor filialelor foştilor militari, demonstrându-se încă o dată unitatea de corp a militarilor  armatei române din toate timpurile.

DSCN0004 DSCN0006 DSCN0013 DSCN0014 DSCN0015

Previous Article
Next Article