Filiala Judeţeană BRĂILA ,,MIHAI VITEAZUL’’

Aniversarea Centenarului Primului Război Mondial a fost marcată marţi, 29 noiembrie 2016, de la ora 9:30, şi la Muzeul din orașul Ianca. Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Brăila şi Liceul Tehnologic ,,Nicolae Oncescu” Ianca. Activitatea EROII SATELOR NOASTRE – poveşti de război a fost dedicată eroilor ţărani din Ianca şi satele componente – Plopu, Perişoru, Oprişeneşti şi Berleşti – despre ale căror fapte a vorbit profesorul Ion M. Bărbuceanu- fondatorul muzeului Ianca.

Col.(r) Dumitru Ion, preşedintele Filialei din judeţul Brăila a A.N.C.M.R.R. a prezentat date despre desfășurarea războiului pe teritoriul național, aportul unităţilor militare brăilene care au luptat pentru reîntregirea țării si apărarea gliei strămoșești, monumentele din județul Brăila ce evocă faptele de vitejie ale unor eroi. Au fost evocate imprejurările și momentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

La eveniment au participat elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Oncescu”, membri ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere și cetățeni din orașul Ianca. Participanții au vizitat expoziţia: Medalii şi decoraţii din Primul Război Mondial. Aviaţia militară română în sprijinul războiului în judeţul Brăila, iar copiii  au recitat poezii patriotice.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

Previous Article
Next Article