Filiala Judeţeană BRĂILA ,,MIHAI VITEAZUL’’

Cel mai «tânăr» centenar al judeţului, sărbătorit cu mare fast la Gulianca

Localnicii din Gulianca, comuna Salcia Tudor, Judetul Brăila şi-au serbat, sâmbătă, 21 februarie, un consătean care a reuşit performanţa de a atinge suta de ani. Este vorba despre Ion Grigore Avrigeanu, cel mai „tânăr” centenar al judeţului. Oamenii din sat s-au adunat, cu mic cu mare, în căminul cultural din localitate, pentru a-i ura lui nea Ion, după tradiţie, „La mulţi ani!” şi „Multă sănătate!”.

Alături i-au fost şi copiii, nepoţii şi strănepoţii sărbătoritului, dar şi ofiţeri de rang superior din Garnizoana Brăilei. Asta deoarece Ion Grigore Avrigeanu este veteran de război cu grad de sublocotenent în rezervă.

Astfel, au fost prezenţi colonelul Gheorghe Soare, comandantul Garnizoanei Brăila; generalul de brigadă în retragere Sandu Temistocle, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Brăila; colonelul în retragere Ion Dumitru, preşedintele  Filialei Brăila a Asociaţiei  Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere; general locotenentul în rezervă Nicu Apostu, fost comandant al Garnizoanei Brăila; membrii ai Consiliului Local; elevi ai școlii generale  și locuitori ai localitătii.

Colonelul Gheorghe Soare a prezentat mesajul de felicitare al Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa şi al secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Otilia Sava, oferindu-i sărbătoritului, din partea ofiţerilor activi din Garnizoana Brăila un coş cu flori și o diplomă aniversară. Asociaţia Veteranilor de Război a oferit un tort aniversar şi o sumă de bani, iar colonelul Ion Dumitru, din partea pensionarilor militari din județ a venit cu o diplomă aniversară, daruri și bani pentru sărbătorit, iar pentru întreaga comunitate oferind şcolii din localitate mai multe publicaţii cu tematică istorică.

Primaria comunei, prin organizatorul acțiunii, profesorul și consilierul comunal Micu Stanciu, ia oferit daruri și placheta aniversară dedicată acestui prilej.
Primarul comunei Salcia Tudor  l-a dat pe nea Ion drept exemplu de conduită în familie şi în comunitate şi i-a urat viaţă lungă în continuare, împreună cu soţia ce-i este alături din 1947, prezenți unul lângă altul la căminul cultural al localității.

Şi, pentru ca sărbătoarea să fie completă, comunitatea locală a oferit în cinstea centenarului un spectacol artistic susţinut, timp de 90 de minute, de formaţiile de dansuri „Tudorencele”, „Mugurii” şi „Muguraşii”  și o masă comună aniversară.

A consemnat

Col.(r) Ion Dumitru

foto   (dati clic)

DSC_0210 DSC_0214

Previous Article
Next Article