Filiala Județeană Bistrița-Năsăud

Brigada 81 Mecanizată ,,General GRIGORE BĂLAN”
105 ANI de TRADIȚII ȘI EXCELENTĂ 1919 – 2024

           Înscrisă cu onoare în paginile istoriei militare a poporului român, astăzi, 6 februarie, Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” aniversează 105 ani de la înființare. Purtătoare a tradițiilor de luptă ale Regimentelor 81 Infanterie ,,Dej” și 223 Mecanizat ,,Bobîlna”, Brigada 81 Mecanizată poartă cu mândrie denumirea onorifică a generalului erou Grigore Bălan. Denumire cu care tinde și astăzi să se identifice cu aspirațiile și valorile strămoșilor, care au luptat pentru țara noastră.
           Celebrarea celor 105 ani a început print-o ceremonie militară și religioasă de dezvelire a bustului generalului erou Grigore Bălan, desfășurată în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, generalul maior Bogdan Cernat, comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, colonelul Cristinel-Dumitru Colibaba, cadre militare în rezervă și în retragere, foști comandanți ai brigăzii, comandanți de unități și mari unități și alți distinși oaspeți. Ulterior acestei activități, în cazarma marii unități, a fost inaugurat un nou pavilion și vizitarea acestuia de către toți invitații.
          Sărbătoarea a continuat cu ceremonia militară și religioasă desfășurată în inima orașului Bistrița, în cadrul căreia s-au conferit personalului militar diferite embleme și distincții.
          Ziua s-a încheiat cu expoziția de tehnică, armament și echipamente militare, care a stârnit mult interes in rândul publicului bistrițean.
          Din 1919, până în prezent, tindem să fim mai buni, onorând valorile și tradițiile de luptă ale înaintașilor noștri prin profesionalismul, abnegația și dăruirea de care dăm dovadă în fiecare zi!
                                      La mulți ani, dragi camarazi!
            La mulți ani, Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”!

Previous Article
Next Article