Filiala Județeană Argeși ”POSADA”

   06 ianuarie 2018 – Botezul Domnului prăznuit la Catedrala Sfântului Neagoe Basarab. La Sărbătoarea închinată Botezului Domnului Iisus Hristos care a fost cinstită astăzi și în municipiul nostru din Eparhia Argesului și Muscelului, au participat o mulțime din membrii filialei noastre împreună cu familiile lor.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasinția sa a vorbit credincioșilor despre importanța praznicului cinstit astăzi, dar și despre diferite obiceiuri pe care le-a cunoscut în vremea când a slujit ca preot în Ardeal.

Credincioșii participanți la eveniment au așteptat cu răbdare momentul cel mai important: sfințirea Aghiasmei Mari. Slujba de sfințire a apei a fost oficiată de Arhiereul Calinic – Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, în baldachinul din fața Catedralei Arhiepiscopale, fiind rostite rugăciunile de invocare a Duhului Sfânt.

NOTĂ: Mulțumim Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru informare și poze aferente evenimentului.

PREȘEDINȚETE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtg.) Laurențiu  DOMNIȘORU

 

Previous Article
Next Article