FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

12 decembrie 2016 – Primăria Municipală Curtea de Argeș, Sala Mare de Consiliu. Lansare de carte – „Hidrocentrala Vidraru de pa Argeș, la 50 de ani!”, album monografic de Paul GHIORGHIESCU și Alexandru GHIORGHIESC, iar prefața  și postfața scrise de academicianul Gheorghe PĂUN – membru al filialei nostre.

Lucrarea sus menționată a fost inițiată și susținută de Asociația „REST ART” Curtea de Argeș.   La activitate a participat și Primarul Municipiului, domnul Constantin PANȚURESCU, deasemeni membru al filialei noastre.

Acest eveniment a însemnat pentru argeşenii din sală un bun prilej de a readuce în memoria lor colectivă faptul că acest obiectiv, cu binefacerile pe care le aduce poporului român, dar şi cu istoria sa eroică, un izvor de pilde şi de învăţăminte pentru contemporani. Istoria construcţiei a fost evocată de ing. Paul Gheorghiescu, fostul inginer şef al Intreprinderii Electrocentrale, pe vremea construţiei barajului, precum şi de ing. Nicolae Badea, fostul director de la Electrocentrale Curtea de Argeş. Despre carte şi despre autorii ei au mai vorbit: acad. Gheorghe Păun, ing. Ştefan Dumitrache (deasemeni membru al filialei noastre), managerul Muzeului Municipal, autorii Paul şi Alexandru Gheorghescu, precum şi alţi argeşeni care au participat la evenimentele istorice evocate. „Făclia hidrocentralei” a fost reaprinsă după 50 de ani !

NOTĂ: Mulțumim domnului prof. Daniel DEJANU pentru informare și poze.

 PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtg.) Laurențiu DOMNIȘORU

v1 v2 v3 v4 v5 v6 v7 v8 v9 v10 v11 v12

 

Previous Article
Next Article