FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

18 iulie 2018 – o zi împortantă pentru istoria României, când s-au împlinit optzeci de ani de la trecerea la cele veșnice a Reginei Maria a României – „Mama răniților” sau „Regina Soldat” cum i se mai spunea. Cu acest prilej, membrii filialei noastre au asistat la Te-Deumul organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelui din Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeș, apoi împreună cu oficialitățile municipiului au depus o coroană de flori la mormântul acestei.

În după amiaza zilei, la Cercul Militar din garnizoană s-a desfășurat seara literară „Gânduri la-nceput de seară”, organizată de prof. dr. George BACIU, redactorul șef al Revistei „Pietrele Doamnei” și președintele Subfilialei Domneși – Cultul Eroilor și col. (rtr.) Laurențiu DOMNIȘORU, președintele filialei județene Argeș „POSADA” a C.M.R.R. Curtea de Argeș.

Din program:

* „Prioect de țară. RUMUNDACIA, o carte despre daci și despre semnificația existenței lor în istoria națională. Autorul ALEXANDRU FILIP OBLU, este doctor honoris causa al Academiei DacoRomâne.

* „Contribuția Armatei la înfăptuirea Marii Uniri”. Au prezentat col.( r.) RODICA  NICOLAE și col. ( r.) MARIN  NICOLAE – membrii ai filialei noastre.

Pentru exemplificare vă prezentăm câteva imagini de la ambele activități.

PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtr.) Laurențiu  DOMNIȘORU

Previous Article
Next Article