FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA”

13 august 2016 – Mânăstirea Curtea de Argeș, Ceremonia funerariilor reginei ANA a României, la noua Catedrală Regală. În prezența Principesei Moștenitoare Margareta, a Princepelui Radu, Principesei Elena, Principesei Sofia, Principesei Maria și a membrilor Familiei Regale, au participat mii de oameni din țară și din străinătate – membrii ai familiilor regale din alte țări europene, dar nu ar trebui omise autoritățile locale și județene, dar și Înaltpreasfințitul Ioan Robu – Arhiepiscop și Mitropolit de București, din partea Bisericii Romano – Catolice.

Slujba a fost oficiată de Înaltpresfințitul Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit de Târgoviște iar replicile au fost date de preoții și diaconii Corului Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelui dirijați de părintele dr. Gheorghe Neacșu.

Sicriul a fost purtat pe brațe de militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” din București.

După slujba înmormântării a avut loc o ceremonie privată în cadrul căreia sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei ANA, a fost așezat într-o criptă din Catedrala Regală.

NOTĂ: Mulțumim Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru fotografii.

PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtg.) Laurențiu DOMNIȘORU

+«1 +«2 +«3 +«4 +«5 +«6 +«7 +«8 +«9 +«10 +«11 +«12 +«13 +«14 +«15 +«16 +«17 +«18

 

Previous Article
Next Article