FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA”

25 septembrie 2015 –  „Stafeta Veteranilor”.

Ministerul Apărării Naționale, Instituția Prefectului Jud. Argeș, Primăria Mun. Curtea de Argeș. B.33 Z.M. „POSADA”, Filiala Jud. Argeș „POSADA” a A.N.C.M.R.R. Curtea de Argeș, Filiala Jud. Argeș a A.N.V.R., Filiala Jud. Argeș  a Cultului Eroilor „Regina Maria”, personalități ale vieții social-politice, elevi ai școlilor gimnaziale și liceene din urbe au participat la plecarea „ȘTAFETEI VETERANILOR” pe traseul: Curtea de Argeș-Sibiu- Sighișoara- Târgu Mureș.. „ȘTAFETA  VETERANILOR” este proiectul unui grup de oameni inimoși care s-au reunit sub denumirea de „INVICTUS ROMÂNIA”, grație dorinței de a schimba mentalitatea oamenilor, de a-i determina să fie mai buni, mai preocupați de binele semenilor aflați în suferință.

Ștafeta, compusă din două drapele tricolore pe care sunt brodate mesajul „SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT”, este purtată de echipele „INVICTUS ROMÂNIA” refăcând în mod simbolic traseul parcurs de armata română în campania de eliberare a Transilvaniei de Nord-Vest și a României, în anul 1944.

Proiectul „ȘTAFETEI  VETERANILOR” are nu doar scopul de a omagia eroii, ci și de a  strânge fonduri pentru trimiterea a cel puțin unui militar român rănit în teatrele de operații din Afganistan la Jocurile Parolimpice Invictus, ce vor avea loc în anul 2016 în Florida ( SUA ).

Ștafeta, organizată cu sprijinul M.Ap.N., A.N.V.R., A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”,  Asociația Națională Cultul Eroilor „REGINA MARIA”, a pornit pe traseul nr. 2, Curtea de Argeș, Sibiu, Sighișoara, Târgu Mureș, urmând în mod simbolic traseul parcurs de Armata Română în luptele de eliberarea teritoriului național în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

PREȘEDINTELE FILIALEI JUD. ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtg. ) Laurențiu  DOMNIȘORU

_DSC5088 _DSC5125 _DSC5285 st.1 st.2 st.6 st.7 st.8 st.9 st3 st4 st5

 

Previous Article
Next Article