Filiala Județeană Argeș

Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu” ultima seară urmuziană din acest an!
          Marţi 14 noiembrie, ora 16.00, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, a avut loc o întâlnire „multiartistică” dedicată faimosului scriitor născut acum 140 de ani la Curtea de Argeş. În program au figurat două expoziţii, una de noi portrete ale lui Urmuz primite din zeci de ţări ale lumii de Lucian Dobârtă, artist plastic din Bistriţa-Năsăud, şi una din seria „Mari scriitori ai lumii”, iniţiată de Nicolae Ioniţă din Ploieşti. La Curtea de Argeş au fost expuse treizeci de portrete realizate de graficianul Joao Bosco din Brazilia (afişul este alăturat). Pentru că Urmuz a fost un mare meloman, inclusiv compozitor, nu a lipsit componenta muzicală, care va fi susţinută de Valeriu Butulescu, autorul piesei de teatru „Urmuz”.Au fost prezentate mai multe cărţi de profil, printre care două abia ieşite de sub tipar, de Lucian Costache şi Ducu Gheorghiescu (a doua aduce numeroase clarificări biografice, rezultatul unei activităţi de veritabil detectiv literar).
           Anul Urmuz se va încheia pe 23 noiembrie, printr-o slujbă de pomenire la mormântul de la Cimitirul Bellu din Bucureşti, comemorând astfel cei 100 de ani de la decesul lui Demetru Dem. Demetrescu-Buzău, celebru sub pseudonimul URMUZ.
           Protagoniștii serii urmuzuene: academicianul George PĂUN, scriitorul Valeriu BUTULESCU și profesorii Marian NENGESCI și Lucian COSTACHE.
            Precizez că George PĂUN și Marian NENGESCU sunt membrii filialei noastre. Vă prezentăm imagini de la deosebita seară multiatristică:
 PREȘEDINTELE  FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”
Colonel (rtr.) Laurențiu  DOMNIȘORU

Previous Article
Next Article