Filiala Judeţeană ARAD ,,ZIRIDAVA”

SEMNAL EDITORIAL

STINDARD NR. 15-16

   La început de an, a văzut lumina tiparului un nou număr al revistei militare STINDARD, editată de Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. și de Filiala Județeană „IOAN SLAVICI” Arad a Ligii Scriitorilor Români.

   Bogat ilustrată și cu un conținut variat în cele 72 de pagini format A4, revista a ajuns la anul VII și la 15 numere, cel de-acum fiind numerotat 15-16 din cauza faptului că ritmicitatea aparițiilor a fost întreruptă de pandemie în anul 2020.

   Din sumar putem recomanda cititorilor paginile dedicate acțiunilor prin care conducerea națională a asociației rezerviștilor militari se luptă „la baionetă” cu decidenții politici pentru apărarea drepturilor și demnității pensionarilor militari, pasaje din viața internă a Filialei Arad și a Subfilialei Lipova, dialogul cu partenerii sociali (autorități publice, armata activă, veteranii de război, asociația Cultul Eroilor-Regina Maria, cluburile rezerviștilor militari din Ungaria, mediul cultural, religios, școlar, universitar, jurnalistic sau antreprenorial arădean, alți parteneri), precum și date și informații de mare interes din istoria locală, națională și mondială – evenimente, personaje istorice, aniversări și comemorări.

   Literatura militară (…și nu numai) este prezentată pe larg, accentul fiind pus pe creațiile condeierilor militari și ale colegilor lor din filiala arădeană a Ligii Scriitorilor Români. Sunt prezentați de asemenea și premiații Festivalului-concurs de literatură patriotică SUB STINDARDUL TRICOLOR, ed. a II-a, Arad 2020, un eveniment care se dorește a deveni tradițional, organizat de filiala „ZIRIDAVA” a A.N.C.M.R.R. în colaborare cu alte entități culturale arădene.

   Felicitări colectivului editorial format din gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea (director fondator), prof. Emil Șimăndan și col.(r) Horea Gana (seniori editori), mr.(r) Dorin Ocneriu (redactor șef) și lt.col.(r) Alexandru Ioan Chiș (redactor șef adj.).

   Mr. (r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article