Filiala Județeană ARAD „Ziridava”

PARTENERII MAGHIARI CINSTESC EROII ROMÂNI
Cu ocazia Sărbătorii Tuturor Sfinților și a Zilei Morților – 1 noiembrie – celebrate de Biserica Romano-Catolică și de unele culte protestante, în cimitirul orașului Szeged au avut loc ceremonii militare și religioase dedicate eroilor maghiari și de alte naționalități, căzuți pe teritoriul Ungariei în cele două războaie mondiale.
Printre eroii care-și dorm somnul de veci în cimitirul din Szeged sunt și mulți români, în cinstea cărora și spre eternă aducere aminte s-a ridicat un impozant monument, cu inscripții bilingve – română și maghiară.
Aici, membrii Clubului Rezerviștilor Militari din Szeged au depus coroane de flori și au păstrat un moment de reculegere, ca o pioasă recunoștință pentru cei care s-au jertfit departe de țară, pentru libertate și pentru victoria împotriva imperialismului și a totalitarismului.
„Este o datorie de onoare pentru militarii unguri, ca și pentru populația civilă din Szeged, să aducă omagiu celor căzuți cu arma în mână pe aceste meleaguri. Facem acest gest în fiecare an, pentru memoria lor, dar și pentru prietenia noastră cu camarazii din Filiala Arad a cadrelor militare în rezervă, cu care avem un parteneriat benefic de mai mulți ani” declară mr.(r) Csepy Lászlo, președintele Clubului Rezerviștilor Militari din Szeged.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article