Filiala Județeană Arad „ZIRIDAVA”

LA SĂRBĂTOAREA ZILEI DE 9 MAI

Membrii Filialei Judeţene “ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. au participat în număr mare la manifestările dedicate Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei împotriva Germaniei fasciste şi Zilei Europei, organizate de administraţia municipiului Arad şi de Comenduirea garnizoanei din oraşul de pe Mureş.

După  intonarea imnurilor Românei şi Uniunii Europene, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celor doi militari români decedaţi recent în teatrul de operaţiuni din Afganistan, iar ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului şi un sobor de preoţi militari şi civili au oficiat o slujbă religioasă de pomenire a tuturor eroilor neamului căzuţi pe câmpurile de luptă. În continuare a fost citit Mesajul Primului Ministru Dacian Cioloş, s-au rostit alocuţiuni cu privire la tripla semnificaţie a Zilei de 9 Mai şi s-au depuns de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român din centrul Aradului. În final, toată asistenţa a aplaudat defilarea Drapelului şi Gărzii de Onoare a Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” din Cetatea Aradului

„Astăzi am sărbătorit, ca în fiecare an, Independenţa României proclamată în anul 1877, Ziua Victoriei în urma celui de-al Doilea Război Mondial şi, odată cu intrarea noastră în Uniunea Europeană, Ziua Europei. Am depus coroane de flori pentru toţi cei care şi-au dat viaţa pentru ca noi să putem trăi într-o ţară liberă, dar ne-a întristat foarte mult jertfa camarazilor din Afganistan, care ne arată că, aşa cum spune cântecul „EROI AU FOST, EROI SUNT ÎNCĂ”, a declarat general maior (rez) Vasile Ionel Heredea, preşedintele filialei judeţene Arad a A.N.C.M.R.R.

Mr. (rez.) Dorin OCNERIU

9 mai la Arad 1 9 mai la Arad 2 9 mai la Arad 3 9 mai la Arad 4

Previous Article
Next Article