Filiala Județeană Alba „Gemina”

Ziua Veteranilor din teatrele de operații a fost comemorată astăzi, 11 noiembrie 2021, și la Alba Iulia. Începând cu ora 12.00, la Cimitirul Eroilor a fost organizat un ceremonial dedicat acestei zile. Depunerea de coroane a fost făcută la mormântul Eroului slt.post-mortem Popa Vasile Claudiu.

 Programul activităţilor a cuprins:  Primirea invitaților; Ocuparea locului în dispozitiv; Intonarea Imnului Național al României; Oficierea serviciului religios;
 Alocuțiune privind semnificația Zilei Veteranilor din teatrele de operații și scurtă prezentare a activității eroului slt. p.m. Popa Vasile Claudiu; Depuneri de jerbe și buchete de flori și păstrarea unui moment de reculegere.

Participanţi: Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Arhiepiscopia Romano-Catolică, reprezentanți ai cultelor religioase din județul Alba, Unitățile militare (MApN, MAI) din Garnizoana Alba Iulia, Asociația Veteranilor de Război, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Alba, cadre militare in rezerv și în retragere membrii ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Filiala Alba ,,Gemina”, Asociația Militarilor Veterani și  Veteranilor  cu Dizabilitati, filiala Alba, Servicii și instituții publice din județul Alba, Partide politice, Reprezentanți mass-media.

Col(rtr) Panduru Nicolae

Previous Article
Next Article