Filiala Județeană Alba

PLACĂ  MEMORIALĂ  DEZVELITĂ LA 105 ANI DE LA ÎNFIINȚAREA
REGIMENTULUI  91 INFANTERIE  LA  ALBA IULIA
  În data de 29 ianuarie 2024 membrii Filialei Alba a ANCMRR au participat la un ceremonial de suflet în Cetatea Marii Uniri în care a fost dezvelită și sfințită o placă comemorativă ce atestă faptul că în Palatul Principilor a funcționat timp de 24 de ani, Regimentul 91 Infanterie, înființat la 29 ianuarie 1919 și care la data de 20 septembrie 1930 a primit denumirea onorifică „Regele Ferdinand I”. Acesta a funcționat până la 1 decembrie 1944, când a fost desființat în urma contopirii cu Regimentul 18 Infanterie.
După intonarea Imnului Național, dl. Gabriel PLEȘA – primarul municipiului Alba Iulia și președintele ANCMRR Alba – col.(rtr.) Nicolae PANDURU au dezvelit placa comemorativă.
După sfințirea acesteia au fost rostite alocuțiuni de către primarul localității ,Gabriel Pleșa,președintele Filialei Alba a ANCMRR ,col(rtr) Panduru Nicolae si reprezentantul Fundației 1 Decembrie pentru Unitatea și Integritatea României ,col.(rtr) Străjan Ioan, care au prezentat istoria glorioasă a Regimentului 91 Infanterie și etapele participării acestuia în primul și în cel de-al doilea război mondial!
La eveniment au mai participat , elevi ai Colegiului Național Militar,,Mihai Viteazul’’,cadre militare și un numeros public
Glorie eternă Eroilor Armatei Române!
Col(rtr) Panduru Nicolae

Previous Article
Next Article