Filiala Județeană Alba

Povestea de viață impresionantă a unei femei din Alba. La cei  101 de ani, deapănă amintiri cu o minte ageră și memorie sclipitoare
              Bunica Maria Chiorean, văduva de veteran de război, tezaurul viu al Blajului, a fost sărbătorită marți, 17 octombrie, acasă la Blaj pe strada Axente Sever, fostă Viilor, la împlinirea a 101 ani. Locul de găzduire a fost vechea ei casuță, unde locuiește de peste 70 de ani, fiind înconjurată de cei mai dragi oameni ai ei: copii, nepoții și strănepoții. Au mai fost prezenti din partea Primăriei Blaj, Livia Muresan, viceprimar și  Marian Boitor, consilier, reprezentanți ai structurilor asociative  ale militarilor în rezervă și în retragere, col.(rtr) Panduru Nicolae, președintele filialei Alba a ANCMRR, cpt.(r) Secasan Crucian și col.(rtr) Vasile Ghib reprezentant al AMVVD, Sucursala Alba, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe, părintele protopop de Blaj, Ovidiu Pop și preotul duhovnic Liviu Fer, care au săvîrșit o mică ceremonie religioasă. Doamnei Maria i-au fost oferite buchete de flori, fiindu-i acordată o Plachetă comemorativă, o diplomă de onoare și torturi aniversare, apoi, cu toții au cântat cu însuflețire ,,La mulți ani’’. În continuare, părintele Liviu Fer, preot al parohiei Crăciunelu de Jos, dimpreună cu  părintele protopop, s-a rostit o rugăciune de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra doamnei Maria. Venerabila văduvă ne-a relatat cu această ocazie povestea fascinantă a vieții sale.
         Bunica Maria a fost foarte emoționată și bucuroasă pentru faptul că a reușit să strângă numeroși invitați în casa ei, exprimându-și mulțumirea pentru aprecierea venită din partea preoților, a administrației locale și a reprezentanților Armatei. Astfel, a mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile Sale bogate de care a avut parte de-a lungul vieții, precum și pentru susținerea celor patru copii și nepoți. Am lăsat-o pe venerabila Maria Chiorean la căsuța ei de pe Viilor, cu dorul amintirilor, vorba cântecului: „trec zilele, trec și mie după lume-mi pare rău!”, ca într-o carte de povești.
          Să ne trăiești, bunică Maria Chiorean, într-un mulți ani sănătoși!
         Col.(rtr) Panduru Nicolae

Previous Article
Next Article