Filiala Galați

Luna aprilie 2017 a fost plină de evenimente la care membrii filialei Galați a ANCMRR au participat cu plăcere la  toate manifestările organizate la nivelul garnizoanei.

Astfel, în data de 4 aprilie la Cercul Militar a avut loc Adunarea Generală Anuală a Filialei Galați a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”. La această activitate festivă au participat gl. mr. (r) Visarion  NEAGOE, președintele ANCE „Regina Maria”, prof. Camelia NENU – inspector școlar pentru istorie, prof. Cristian CĂLDĂRARU – directorul Muzeului de Istorie Galați, reprezentanții UM din garnizoană și ca invitat special preotul paroh Vasile BURDUJA din satul Cania, raionul Cantemir din Republica Moldova însoțit de formația „BUSUIOCUL” a Casei de Cultură din orașul Cantemir care a susținut un frumos program artistic.

În săptămână premergătoare aniversării Zilei Forțelor Terestre, cadrele militare în rezervă și retragere au răspuns „prezent” la invitațía camarazilor din activitate de a ”se bate” pe câmpul tactic al celor 64 de pătrate în cadrul concursului de șah intitulat sugestiv „Provocarea Generațiilor” și au făcut „galerie” la meciurile campionatului de fotbal la care au participat echipe reprezentative ale instituțiilor din cadrul Sistemului național de apărare din garnizoană și echipa partenerilor americani din cadrul Batalionului 1 / Brigada 3 Blindate SUA, care s-au instruit cu militarii gălățeni la Centrul Secundar de Instrucție al Forțelor Terestre Smârdan. Activitățile s-au încheiat la Cercul Militar Galați unde, pentru toți participanții, a fost prezentată expoziția „160 de ani de istorie vie a evoluțíei ținutelor militare românești” și un program artistic de muzică folk și populară.

În data de 28 aprilie cadrele militare în rezervă și retragere împreună cu un numeroși invitați au fost alături de veteranii de război la Adunarea Generală Anuală a ANVR dedicată aniversării a 10 ani de la instituirea Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie), ocazie cu care au fost acordate diplome aniversare și a fost prezentat un emoționant recital de poezie patriotică.

Col. (r) Băbeanu Mirel

image (1) image (2) image (3) image (4) image (5) image (6) image (7) image (8) image (9) image (10) image (11) image

Previous Article
Next Article