Filiala Galațí ”General Eremia Grigorescu”

În data de 24 ianuarie 2017 membrii filialei Galațí ”General Eremia Grigorescu” a A.N.C.M.R.R. au participat alături de mulți gălățeni la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române organizate de către Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Garnizoana Galați.

Conform programului anunțat festivitățile au cuprins 3 momente și au început la ora 12.00 la Biserica „Vovidenia” cu slujba de Te Deum pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza și mama sa.

De la ora 13.00, manifestările s-au mutat la Statuia Domnitorului, de la Grădina Publică, unde. după întâmpinarea oficialităților, a fost salutat Drapelul de luptă și a fost intonat Imnul de Stat al României. În continuare a fost evocată însemnătatea Micii Uniri de către domnul Căldăraru Cristian – directorul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”, au fost depuse coroane de flori la statuia lui Cuza. a fost prezentat un moment artistic de către artiștii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” și la final toți participanții prezenți la eveniment s-au prins într-o mare Horă a Unirii.

În încheierea manifestărilor, de la ora 14.00, la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, participanții au fost încântați cu expuneri asupra importanței momentului istoric de la 1859 și a personalității Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu un moment de muzică tradițională românească din secolul al XIX-lea susținut de către formația Kalofonis și au asistat la vernisajul expoziției „Familia Cuza în acte și documente”.

​​Purtător de cuvânt col.(R) Băbeanu Mirel

Ziua Unirii

Previous Article
Next Article