Filiala CAMPINA a ANCMRR

Expoziţia de decoraţii, documente și obiecte de uz militar

 

În cadrul manifestării « Sacrificiile câmpinenilor pentru apărarea Patriei », finanţată de Consiliul local al municipiului Câmpina, prin Casa municipală de Cultură « Geo Bogza », intr-un spaţiu de la parterul unui bloc de locuinţe din Parcul Tricolorului (la Soldat), s-a amenajat o expoziţie de decoraţii militare, documente si obiecte care au aparţinut militarilor.

Șase colecţionari au adus câteva din exponatele pe care le-au strâns cu răbdare, cu efort financiar, dar si cu respect pentru înaintaşii noştri.

Alexandru Tudor Loghin, elev al Scolii Gimnaziale « A.I. Cuza », acum al Colegiului Tehnic Forestier, a adus obiecte ale străbunicului, subofiţer sanitar in armata română si ale bunicului : microscop de campanie, decoraţii, brevete, binoclu, reviste si altele.

Emil Dan Mihalca a expus brevete, decoraţii, insigne, baionete de diferite tipuri, pe care le-a achiziţionat de la alţi colecţionari.

Lucian Jătărascu ne-a încântat cu brevete de decoraţii, cărti poştale din război, fotografii cu militari.

Prof. Valentin Şerban a adus la expoziţie cărţi, reviste, insigne, cărţi poştale.

Ştefan Mușoiu și Dragoş Stanciu au prezentat un panou cu fotografii ale militarilor din Câmpina, din primul și al doilea război mondial, dar și imagini de la bombardamentele americane asupra Câmpinei.

Filiala Câmpina a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere a expus decoraţii, insigne, plachete, dar și fotografii din activitatea curentă a membrilor asociaţiei.

Cele câteva sute de câmpineni au apreciat exponatele, cunoscătorii au făcut schimb de informaţii cu expozanţii, iar tinerii vizitatori s-au interesat de trecutul Câmpinei.

Expoziţia este deschisă pe parcursul a unei săptămâni.

Succesul expoziției dedicate Zilei Armatei a generat o nouă discuție despre înființarea unui muzeu al localităţii, în Câmpina.

A consemnat

Col(r) Marian  DULĂ

IMG_1283-300x300IMG_1290-300x300IMG_1287-300x300IMG_1283-300x300DSCN5475DSCN5470DSCN5469DSCN5468DSC07592DSC07581DSC07565DSC07562

Previous Article
Next Article