Filiala Câmpina a ANCMRR

Filiala Câmpina a ANCMRR a semnat, ȋn anul 2014, la Cercul Militar Național, Parteneriatul cu Secția raională Cimişlia a Asociației Veteranilor Războiului din 1992, „Tiras-Tighina”. În fiecare an, la 27 martie se desfăşoara, la Câmpina, manifestarea culturală „Basarabia, pământ românesc”.

Anul acesta, fiind Anul Centenarului Unirii, evenimentul a avut o amploare mai mare şi a cuprins un simpozion cu tematică istorică, un spectacol, vizite la muzeele câmpinene şi primărie, depunerea unei coroane de flori la monumentul Războiului de Întregire Națională, dar şi la bustul Mareşalului Alexandru Averescu.

Gheorghe Balaban, preşedintele Secției raionale Cimişlia a Asociației Veteranilor Războiului din 1992, „Tiras-Tighina”, a ȋnmânat medalia onorifică „Ştefan cel Mare” pentru merite deosebite ȋn promovarea democrației şi drepturilor omului, prin stabilirea relațiilor de fraternitate ȋntre persoane, asociații şi localități din România şi Republica Moldova, coloneilor ȋn rezervă Marian Dulă şi Viorel Bondoc, din partea Comitetului Helsinki pentru drepturile omului din Republica Moldova.

Marian Dula

Previous Article
Next Article