Filiala Câmpina

ZIUA ARMATEI ROMÂNE LA CÂMPINA

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită, la Câmpina, la Troița Eroilor din Cartierul Slobozia. Aici s-au desfășurat acțiunile tradiționale: alocuțiuni, ceremonial religios, depuneri de coroane, momente artistice și defilarea detașamentelor de elevi de la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina și Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Manifestările au început cu o scurtă alocuțiune a col. (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Alexandru Ioan Cuza” – Filiala Câmpina, despre Troița Eroilor din Cartierul Slobozia. A urmat discursul primarului Câmpinei, Horia Tiseanu, apoi, Mihai Dinu, un tânăr din Câmpina, elev la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, a citit un eseu despre Armata Română și semnificația zilei de 25 Octombrie.

A urmat o slujbă religioasă oficiată de părintele protoiereu Grigore Melnic împreună cu un sobor de preoți. Au fost depuse coroane și jerbe de flori la Troița Eroilor din partea Primăriei, cadrelor militare în rezervă și retragere din M.Ap.N. și M.A.I., partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local, celor două spitale din municipiu, din partea unităților de învățământ, din partea unor societăți comerciale câmpinene.

Apoi, elevii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza au prezentat un exercițiu demonstrativ de instrucție de front fără armă. Momentele artistice care au urmat au fost susținute de Ansamblul Folcloric „Ciobănașul” de la Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” și de un grup vocal de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”.

Marian Dula

 

Previous Article
Next Article