Filiala Brăila ”Mihai Viteazul” a A.N.C.M.R.R

Ziua Armatei României la Brăila – 25 0ctombrie 2016

În Piața Independenței din municipiul Brăila au avut loc manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României, la care au participat oficialități publice locale, militari activi și în rezervă sau retragere, simpli cetățeni.
După primirea raportului de către înlocuitorul comandantului garnizoanei Brăila, a urmat oficierea ceremonialului religios, citirea mesajului ministrului apărării naționale, privind sărbătorirea Zilei Armatei României și mesajele oficialităților militare și civile prezente la eveniment.

În continuarea activității, garda costituită din militarii unităților brăilene, acestora alăturându-se un pluton format din cadre militare în rezervă și retragere, au prezentat onorul iar Muzica Militară a garnizoanei Brăila, împreună cu colaboratorii Cercului Militar din oraș au susținut un scurt spectacol muzical – coregrafic.
Ceremonia militară s-a încheiat cu depunerea de coroane și jerbe de flori la monumentul Sublocotenentului Erou Ecaterina Teodoroiu.
Atât invitații cât și brăilenii prezenți la eveniment au putut vizita expoziția de tehnică și echipamente organizată în parcarea de lângă Piața Independenței.
Începând cu ora 19.00, am participat la retragerea cu torțe pe Calea Călărașilor, de la Piața Independenței până la Catedrală.

LA MULȚI ANI ARMATEI ROMÂNIEI!

Iată textul de prezentare de către ofițerul cu relații publice la trecerea plutonului rezerviștilor militari prin fața tribunei oficiale.

În continuare, în acordurile “Marșului rezerviștilor” defilează plutonul format de pensionarii militari proveniți din M.Ap.N. Sunt ofițeri, maiștrii militari și subofițeri în rezervă și în retragere, constituiți în două asociații – “Mihai Viteazul” și  “General Constantin Hârjeu“   care sub deviza “PATRIE, ONOARE , DEMNITATE”, înscrisă și pe steagul de indentificare , continuă să fie atașați valorilor militare ale timpului prezent, și se bucură că ziua forțelor armate ale României a rămas încă în inimile lor. În decursul a peste 40 de ani s-au pregătit și au instruit zeci de contingente de militari în termen pentru a fi gata ca la nevoie să apere teritoriul național. Concomitent au lucrat pe șantierele economiei naționale, realizând obiective de interes strategic ce fac faimă României și în prezent.  Să le mulțumin pentru efortul depus în anii tinereții dumnealor și să le urăm viață lungă cu sănătate.

Biroul permanent al Filialei Brăila ”Mihai Viteazul” a A.N.C.M.R.R.

img_2366 img_2435 img_20161025_090212 img_20161025_090505 img_20161025_093213

 

Previous Article
Next Article