COMUNICAT Nr.8 din 18.06.2020

Domnilor Președinți,

Date fiind situația actuală și documentele adoptate în Parlamentul României în data de 17.06.2020, urmând să fie trimise spre promulgare, printre care prevederea impozitării pensiilor ,,speciale” – în care sunt incluși și  militarii, vă informăm despre următoarele:

Având în vedere toate demersurile făcute de reprezentanții ANCMRR- CENTRAL „Alexandru Ioan Cuza”  în cadrul FORUMULUI, precum și discuțiile purtate cu reprezenanții decizionali din Senat si Camera Deputaților, prin care aveam speranțe îndreptățite privind soluționarea revendicărilor noastre și, în special, a discriminării, votul de ieri ne-a surprins pe toți militarii în rezervă și retragere, și nu numai.

La emisiunea TV din 17.06.2020 de la ora 20.00 (canal ,,ANTENA 3”), moderată de Radu Tudor, a fost invitat și gl.lt.(r.) Virgil BĂLĂCEANU, ca reprezentant al ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”, în calitate de primvicepreședinte.

Domnul  gl.lt.(r.) Virgil BĂLĂCEANU a răspuns la întrebările adresate pe tematica pensiilor militare de stat / L223 și a explicat punctual, concret și foarte clar motivațiile, istoricul și considerentele care stau la baza drepturilor acordate tuturor militarilor, în baza Legii 223/2015.

De asemenea, a detaliat cu exemple concrete și privațiunile serviciului militar, obligațiile militarilor activi, consecințele acestora și baza legală din care se deduc elementele de calcul a pensiei militare de stat, ca ,,drept câștigat”, iar nu drept concesii sau beneficii nedrept atribuite militarilor pensionari.

Interventia gl.lt.(r.) Virgil BĂLĂCEANU a fost foarte binevenită și acceptată ca atare, inclusiv de moderator și invitații săi din emisiune.

Suntem și rămânem parte a dialogului în relația cu M.Ap.N. și Parlamentul României în măsură să intervenim în interesul nostru comun. Urmărim cu mare atenție și interes acest parcurs, cu speranța elucidării confuziei privind ,,pensiile speciale” și ,,pensiile militare de stat / L223/2015”. Vă vom informa oportun.

Vă doresc sănătate dumneavoastră și celor dragi, tuturor membrilor din Asociație.

PATRIE, ONOARE, DEMNITATE!

PREȘEDINTELE ANCMRR „Al. I. Cuza”

Gl. lt. (rtr.) // Neculai BAHNAREANU //

COMUNICAT Nr. 8

 

Previous Article
Next Article