COMUNICAT Nr.46 din 10.10.2014

   ÎNTÂLNIRE LA M.Ap.N.   –

În ziua de 07.10.2014, la solicitarea conducerii A.N.C.M.R.R.,ministrul Apărării Naționale, Domnul Mircea DUȘA, a primit o delegație a ANCMRR formată din : Gl.(r) prof.univ.dr. Mihai  ILIESCU – președinte, Gl.lt. (r) Victor  DUMITRESCU – primvicepreședinte, Gl.mr. (r) Victor  CONSTANDA – vicepreședinte și purtător de cuvânt și Gl.bg. (r) Constantin  MIHĂLCIOIU – vicrepreședinte.

Din partea conducerii M.Ap.N. au mai participat: Doamna Otilia  SAVA – Secretar de Stat pentru Relația cu Parlamentul, Informare Publică și Creșterea Calității Vieții Personalului, precum și contraamiral de flotilă Tiberiu  FRĂȚILĂ – Șeful Direcției Personal și Mobilizare din S.M.G..

Întâlnirea a avut drept scop reluarea unor propuneri anterioare cum ar fi:

–  Sprijin pentru a obține fonduri necesare unor nevoi ale A.N.C.M.R.R., ca urmare a statutului de utilitate publică;

–    Urgentarea apariției legii pensiilor militare de stat;

–  Modificarea Codului Fiscal privind dreptul pensionarilor militari de a dispune de un procent de până la 2% din impozitul pe pensii pentru a fi redirecționat în folosul asociației;

–    Asigurarea unui număr de 200 – 300 de exemplare din ziarul „OBSERVATORUL  MILITAR” pentru filialele și subfilialele din teritoriu, în regim de gratuități;

– S-a solicitat sprijin pentru simplificarea metodologiei de eliberare gratuită a medicamentelor pentru pensionarii militari.

–   Promovarea propunerilor conducerii A.N.C.M.R.R. privind înaintarea în gradul următor a cadrelor militare în rezervă / retragere.

Cu această ocazie, ministrul Apărării Naționale a precizat că va întreprinde diligențele necesare, în limita posibilităților ministerului, pentru a soluționa solicitările noastre.

Apreciind deschiderea manifestată de conducerea M.Ap.N., Gl.(r) prof.univ. dr. Mihai ILIESCU a mulțumit pentru timpul afectat întâlnirii și l-a asigurat pe ministrul Apărării Naționale că și în continuare A.N.C.M.R.R. va rămâne o componentă de bază a armatei de rezervă.

VICEPREȘEDINTE și PURTĂTOR DE CUVÂNT

Gl.mr. (r)  //  Victor  CONSTANDA  //

Previous Article
Next Article