COMUNICAT Nr.18 din 21.07.2015

Stimați camarazi,

Astăzi, 21.07.2015, la sediul central al Asociației a avut loc, la cererea conducerii ANCMRR, o întâlnire cu directorul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N., dl. col. Luca Constantin.

Subiectul întâlnirii a fost discutarea, pentru o mai bună înțelegere, a unor prevederi ale Legii pensiilor militare de stat, aprobată de Parlament și aflată la Președinția României, pentru promulgare.

Din discuțiile purtate a rezultat că dispozițiile noii legi, care prevăd recalcularea tuturor pensiilor aflate în plată, asigură menținerea cuantumului favorabil beneficiarului și sunt condiții ca foarte multe din aceste pensii să fie mai mari decât cele actuale. De asemenea, sunt prevederi care asigură recuperarea sumelor din pensii reținute ilegal prin legislația anterioară.

În ce privește modalitatea de recalculare, aceasta va fi detaliată prin Normele de aplicare ce vor fi întocmite imediat după publicarea legii în Monitorul Oficial.

Vă vom ține la curent cu evoluția situației noii legi a pensiilor militare de stat. Oricum, sunt garanții că  nimeni nu trebuie să fie îngrijorat.

Șeful Serviciului Juridic,

Cdr.(rez) Constantin  Alexandru

Jurist

COMUNICAT Nr. 18 din 21.07.2015

Previous Article
Next Article