COMUNICAT Nr. 16 din 08.07.2019

EVENIMENT ANIVERSAR LA SATU MARE

În perioada 6-7 iulie a avut loc vizita delegației Asociației Camarazilor Militari pentru Păstrarea Tradițiilor din județul  Szabolcs, la invitația rezerviștilor din filiala județeană a ANCMRR ” Alexandru Ioan Cuza” din Satu Mare.

Vizita marchează împlinirea a 10 ani de relații bilaterale româno-maghiare, la nivel local între cele două filiale județene.

Primele contacte cu rezerviștii militari din Ungaria au debutat în anul 2008, iar apoi în 2009 a fost semnt un protocol de colaborare, grație căruia s-a ajun la această aniversare.

Contactele bilaterale, la reciprocitate pe teritoriul celor două județe au constat în vizite la obiective turistice, culturale și de tradiții, schimb de impresii și valori culturale, cu participarea  rezerviștilor și familiilor acestora.

Succesul acestor relații a fost asigurat și de către autoritățile locale, respectiv Consiliul Județean și Primaria Satu Mare precum și a comenzilor  Batalionului 52 Geniu și Centrului Militar Județean.

Oaspeții maghiari, împreună cu gazdele au desfășurat o bogată activitate  în organizarea Consiliului Județean. În cadrul acestei activității au fost prezentate mesajele de salut și apreciere pentru frumoasa aniversare din partea președintelui ANCMRR  ,,Alexandru Ioan Cuza” și a președintelui Federației Rezerviștilor Militari din Ungaria (BEOSZ). De asemenea au mai fost rostite alocuțiuni și s-au schimbat plachete și diplome aniversare.

La Cimitirul Militar Internațional ”Cimitirul Eroilor” din Satu Mare, cele două delegații au participat la o ceremonie de depunere de coroane de flori.

În cursul zile de 7 iulie, camarazii români și maghiari au vizitat ,,Memorialul Durerii” din Sighetul Marmației și ansamblurile ecleziastice din localitatea Săpânța.

PREȘEDINELE ASOCIAȚIEI NAȚIONALE A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI ÎN RETRGERE  ” Alexandru Ioan Cuza”

General-locotenent (r) // Neculai BĂHNAREANU //

  

Previous Article
Next Article