COMUNICAT Nr.10 din 20.07.2020

În urma activităților desfășurate la nivel local între Filiala ANCMRR din Câmpina și structura similară din Arkhen, landul Baden-Wurttemberg, precum și a contactelor de la nivel central, la inițiativa părții germane a avut loc la 17 iulie a.c. vizita președintelui Asociației Rezerviștilor din Forțele Armate Germane, președintele comisiei de control al serviciilor de securitate, membru al Parlamentului German, domnul profesor universitar Patrik SENSBURG.

În programul vizitei, oficialul german a fost primit de edilul Municipiului Câmpina, domnul primar Horia Laurențiu TISEANU și a avut convorbiri oficiale cu președintele ANCMRR, domnul general-locotenent (rtg.) Neculai BĂHNĂREANU, la sediul Filialei locale.

Din discuțiile oficiale, desfășurate pe timpul vizitei la Câmpina a reieșit necesitatea convenirii unui Acord de Cooperare, la nivel central, între cele două structuri asociative ce urmează a fi negociat și parafat la începutul anului 2021.

Totodată, în perspectiva unei posibile întâlniri a oficialului german cu ministrul apărării naționale, domnul Nicolae Ionel CIUCĂ, în perioada septembrie-octombrie, s-a convenit elaborarea unui proiect de document privind formele și conținutul cooperării dintre cele două structuri asociative, ce urmează să fie supus atenției acestuia.

Apreciem importanţa vizitei care a avut loc în contextul actual internațional când se  manifestă un interes aliat, aparte, pentru dezvoltarea coeziunii și a spiritului camaraderesc între toate categoriile de militari din țările membre NATO și UE.

PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A CADRELOR MILITARE

 ÎN    REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE „Alexandru Ioan Cuza”

                      Gl.lt ( rtr.) //  Neculai BĂHNĂREANU //

 

Previous Article
Next Article