COMUNICAT

Militarii României  și nu numai. au aflat cu deosebită tristețe și regret trecerea la cele veșnice a  colonelului în rezervă  FLORIAN GÂRZ, membru al ANCMRR, Filiala Sector 5 București, o personalitate de marcă din viața Armatei Române.
           Născut la 1 aprilie 1935 în comuna Borod, județul Bihor, absolvent al liceului militar „Dimitrie Cantemir” (Predeal, în anul 1954), a  Școlii Militare de Ofițeri  activi   „Nicolae Bălcescu”  (Sibiu  în anul 1957) fiind încadrat în diferite unități militare, urmând și Academia Militară Generală din București, absolvită în anul 1972.
           Ca ofițer în Direcția Informații Militare  (DIM) între anii 1961 – 1975 si-a desfășurat activitatea ca atașat militar la Londra, Beijing și Ancara, iar  între 1978-1981 a condus activitatea de culegeri de informații în sfera de interes a NATO.
          S-a remarcat ca expert în analiza informațiilor, fiind  șef al Secției de analiză – sinteză a Direcției Informații Militare.
        Datorită pregătirii sale, în perioada 1991- 1997, a deținut funcția de  consilier pe probleme de siguranță națională în diverse departamente ale Președenției României.
      Colonel în rezervă a fost totodată autorul a peste 40 cărți din domeniul de specialitate încadrabil la categoria „literatură de informare”, ultima lucrare fiind  „O lume în criză” care a fost prezentată în Revista de Informare, Opinie și Cultură „Rezerva Oștirii Române” Anul  XXIII, nr. 2 / Decembrie 2021.
          Condoleanțe sincere familiei îndurerate și îl rugăm pe bunul Dumnezeu  să-l odihnească !
         Inmormântarea v-a avea loc la Cimitirul Ghencea Militar III,  joi 22  Ianuarie 2022 –  Ora 13 .00.
     
Cine dorește să-l salute,  îl găsește  la   Capela din  Cimitirului Ghencea Militar III.

Biroul Permanent Central

Previous Article
Next Article