Biroul Permanent Central

ANUNŢ  COMEMORATIV

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” anunţă pierderea neaşteptată şi nedreaptă a generalului-maior (r) dr. Ion GANEA, vicepreşedinte al Asociaţiei.

Născut la data de 23 august 1928 în comuna Basarabi, judeţul Dolj, alege cariera armelor absolvind Şcoala Militară de ofiţeri activi de artilerie, Academia Militară, Facultatea de Artilerie şi Facultatea de Drept. Este doctor în ştiinţe militare. În perioada 1950-1990, a făcut parte din cadrele permanente ale Armatei, ultima funcţie fiind cea de locţiitor al comandantului Comandamentului Teritorial Drobeta Turnu Severin. Veteran de război, a fost decorat cu Crucea Comemorativă a Celui de Al Doilea Război Mondial şi Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler.

În anul 1949 se căsătoreşte cu Ecaterina şi devine tatăl unicului său copil, Elisabeta.

Ofiţer cu o gândire sistematică, permanent preocupat de cunoaştere şi autodepăşire, după trecerea în rezervă a fost membru activ al A.N.C.M.R.R., fiind ales în funcţia de vicepreşedinte şi consilier al preşedintelui Asociaţiei. Ne vor lipsi inteligenţa, cultura şi dăruirea sa, memoria şi căldura sa umană.

În clipa despărţirii, suntem alături de familia greu încercată şi deplângem pierderea generalului-maior (r) dr. Ion GANEA, căruia îi aducem un ultim salut ostăşesc. Adio drag camarad şi  prieten !

Dumnezeul să te odihnească !

Previous Article
Next Article