ANUNȚ DECES

Biroul Permanent Central al ANCMRR „Al.I.Cuza” anunță cu tristețe, durere și seosebit regret trecerea fulgerătoare în lumea celor drepți, la vârsta de 66 de ani, în ziua de 13 ianuarie 2021 a Colonelului PĂREAN IOAN VASILE-IOAN, președintele Filialei Județene Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a ANCMRR.

S-a născut la 01.01.1955 în comuna Orlat, jud.Sibiu, într-o familia de oameni gospodari de la care a învățat să prețuiască valorile morale, spirituale și materiale ale poporului român, în cultul cărora a crescut. După absolvirea cu rezultate foarte bune a unui prestigios liceu din Sibiu, îmbrățișează cu răspundere și dragoste cariera militară.

Absolvirea Școlii Militare de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu cât și a mai multor cursuri de scurtă durată i-au deschis largi posibilități de a-și afirma calitățile de instructor și educator a multor generații de elevi, pe care i-a păstorit cu multă dragoste și dăruire. Facultatea de Istorie și studiile aprofundate (Master) la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și parcurgerea timp de un an a cursurilor de „Istoria Transilvaniei” i-au deschis porțile către studiu și creație științifică, dar și în domeniul editorial, respectiv la Editura Academiei Forțelor Terestre.

După trecerea în rezervă, în 2003, paralel cu preocupările pe linie de istorie, o perioadă de timp își desfășoară activitatea în domeniul turismului, devine apoi membru al ANCMRR și în 2012 este ales președinte al Filialei Județene Sibiu. În această calitate a desfășurat o neobosită activitate atât în domeniul organizatoric cât și în cel cultural-științific. Are o intensă activitate de cunoaștere a celor mai frumoase locuri din România și nu numai. Stau mărturie în acest sens cele peste 100 de excursii pe care le-a organizat și condus.

    A fost fondatorul, în 2013, a revistei „Rezervistul Sibian”, publicație trimestrială a cadrelor militare în rezervă și în retragere din județul Sibiu, tipărită la propria tipografie, prin intermediul căreia, împreună cu inimoșii săi colaboratori a adus în prim plan probleme deosebite din cele mai diverse domenii dar și aspecte din viața Filialei în fruntea căreia s-a aflat ca președinte.

    A fost condus pe ultimul drum de familie, rude și prieteni, de membrii Filialei, de mulți dintre foștii săi elevi, de colegi cu care a colaborat în Academia Forțelor Terestre dar și din Sibiu și împrejurimi.

Condoleanțe familiei îndoliate și greu încercate !

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l așeze acolo unde drepții se odihnesc !

Previous Article
Next Article