Filiala Judeţeană GALAŢI ,,General EREMIA GRIGORESCU’’

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Asociația „Galați, orașul meu”, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – Muzeul Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița – Muzeul Poliției Române, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Muzeul Național al Pompierilor, Muzeul Poliției de Frontieră Giurgiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați „General de divizie Alexandru Cernat”, Penitenciarul Galați, Școala Națională pentru Pregătirea Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, Poliția Locală Galați și colecționarul Ștefan Marius Diaconu au pregătit / prezentat publicului gălățean și nu numai, un proiect expozițional inedit: „ȚINUTELE MINISTERULUI DE INTERNE, DE IERI ȘI DE AZI”. 

La invitația organizatorilor, în ziua de 7 octombrie 2015 cadrele militare în rezervă / retragere din cadrul filialei Galați au participat la festivitatea de inaugurare a expoziției, ocazie cu care au putut admira ținutele a patru arme din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și una din Ministerul Justiției, respectiv arma penitenciare, care, o perioadă îndelungată a fost subordonată MAI.

Polițist, pompier, jandarm, polițist de frontieră, lucrător de penitenciar, fiecare duce cu el un cod de legi, un set de comportamente, o istorie, cu alte cuvinte, o adevărată poveste.

Povestea prinde viață…ȚINUTELE, „vedetele” expoziției stau acum în prim plan, vorbesc de la sine și dezvăluie aspecte inedite de la începutul secolului XIX și până în prezent, menite să ne sprijine în identificarea a ceea ce s-a schimbat, ce s-a pierdut, dar și ce s-a câștigat în conformitate cu modernitatea epocilor traversate.

Deasemenea, o serie de alte exponate precum însemne militare, insigne și medalii din perioada 1930-1990, acordate personalului MAI au susținut acest demers tematic captivant.

Pentru cei interesați, expoziția poate fi vizitată până pe 7 noiembrie 2015 la Muzeul „ Casa Cuza Vodă” din Galați, str. Al. I. Cuza, nr. 80.

Purtător de cuvânt

Col.(r.) Mirel Băbeanu​

IMG_0595 IMG_0596 IMG_0597 IMG_0598 IMG_0613 IMG_0616

Previous Article
Next Article